: Συνολικά έγιναν 2,9 εκατομμύρια αιτήσεις για το Power Pass και εγκρίθηκαν 2,5 εκατομμύρια. Ποιοί θα δουν δύο πληρωμές το επόμενο διάστημα.

Συνεχίζονται οι πληρωμές του για δύο κατηγορίες δικαιούχων.

Αναλυτικότερα, οι πληρωμές που ακολουθούν θα αφορούν τους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις τους βρίσκονταν την Παρασκευή ακόμα υπό εκκαθάριση, ενώ θα γίνει και η πληρωμή για τον Ιούνιο σε όσους έλαβαν εκκαθαριστικό τον συγκεκριμένο μήνα.

 Πόσες αιτήσεις απορρίφθηκαν

400.000 περίπου αιτήσεις απορρίφθηκαν σύμφωνα με το OPEN. Αυτοί ήταν οι λόγοι, σύμφωνα με την ίδια πηγή:

Ο καταναλωτής έχει σταθερό τιμολόγιο χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής
Η επιβάρυνση στον λογαριασμό του καταναλωτή για τη ρήτρα αναπροσαρμογής ήταν κάτω από 30 ευρώ
Ο καταναλωτής έχει κοινωνικό τιμολόγιο και έχει επιδοτηθεί ήδη 95%-100%
Δήλωση επαγγελματικής έδρας αντί για πρώτης κατοικίας

Γιατί κάποιοι είδαν λιγότερα χρήματα από όσα περίμεναν στον τους
Αρκετές όμως είναι οι διαμαρτυρίες καταναλωτών που θεωρούσαν ότι θα έπρεπε να λάβουν περισσότερα χρήματα από αυτά που πιστώθηκαν στους λογαριασμούς.

Ρόλο στα ποσά που έλαβαν οι δικαιούχοι έπαιξε το γεγονός ότι πάροχοι ρεύματος εξέδωσαν εκκαθαριστικούς λογαριασμούς τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2022 και αυτοί δεν είναι οι τελικοί εκκαθαριστικοί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αφορά τους λογαριασμούς ρεύματος από τον Δεκέμβριο του 2021 μέχρι τον Μάιο του 2022. Όσο για τα χρήματα που έλαβαν δικαιούχοι που διαμαρτύρονται, υπήρχε κρατική επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος για καταναλώσεις έως 300 κιλοβατώρες και αυτή αφαιρέθηκε από το Power Pass.

Επίσης, το Power Pass αφορά αποκλειστικά και μόνο στη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Αυτή είναι η διαδικασία για τους λογαριασμούς του Ιουνίου

Την ίδια ώρα, με βάση τις αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί στην πλατφόρμα Power Pass και χωρίς να απαιτείται υποβολή νέας αίτησης, το επόμενο διάστημα θα ληφθούν από τους παρόχους ενέργειας τα στοιχεία για τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί εντός Ιουνίου.

Οι λογαριασμοί του Ιουνίου θα συσχετιστούν με τις δηλώσεις κύριας κατοικίας και φοιτητικής κατοικίας που έχουν ήδη δηλώσει οι δικαιούχοι για τον μήνα Μάιο στην πλατφόρμα.

Στη συνέχεια, θα επανυπολογιστεί το σύνολο της ενίσχυσης για την περίοδο από 1η Δεκεμβρίου έως 30 Ιουνίου, και το επιπλέον ποσό θα καταβληθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν ήδη δηλώσει οι δικαιούχοι, έως τα τέλη Αυγούστου ή το αργότερο αρχές Σεπτεμβρίου.

Υπογραμμίζεται ότι σε περίπτωση που ένας δικαιούχος ξεπερνά τα 30 ευρώ επιβάρυνση για το σύνολο της περιόδου 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 30 Ιουνίου 2022, θα λάβει τη συνολική ενίσχυση, δηλαδή θα γίνει επανυπολογισμός του ποσού για το σύνολο της περιόδου. Αντίστοιχα, η συνολική ενίσχυση για την περίοδο 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 30 Ιουνίου 2022, δεν μπορεί να ξεπερνά τα 600 ευρώ, όπως έχει ανακοινωθεί.