Όλα τα – Tο Μέγαρο Μαξίμου διατηρεί το σχεδιασμό οι εκλογές να γίνουν την Άνοιξη. Ζητούμενο αποτελεί αν οι κάλπες θα στηθούν πριν ή μετά το Πάσχα που πέφτει φέτος στις 16 Απριλίου.

Αξίζει να σημειώσουμε πως,  ρόλο στη σχετική απόφαση θα . Από τις ημερομηνίες που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι και η Κυριακή των Βαΐων στις 9 Απριλίου. Σε αυτή την περίπτωση οι εκλογές θα προκηρυχθούν γύρω στις 7 Μαρτίου, με την δεύτερη κάλπη να στήνεται πριν τις πανελλαδικές, αφού μεταξύ των δύο αναμετρήσεων απαιτείται ένα διάστημα περίπου ενός μήνα, καθώς θα πρέπει να ορκιστεί η νέα Βουλή, να συνεδριάσει η Ολομέλεια στην καινούργια της σύνθεση, να εκλεγεί το προεδρείο και εν συνεχεία να διαλυθεί.

Με βάση το δεύτερο σενάριο, οι πολίτες θα γιορτάσουν το Πάσχα και πάνε στο παραβάν, μία ή δύο εβδομάδες μετά, δηλαδή στις 23 Απριλίου ή στις 30 Απριλίου. Σε αυτή την περίπτωση οι εκλογές θα προκηρυχθούν το αργότερο αρχές Απριλίου, ενώ η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση τοποθετείται μέχρι τα μέσα Ιουνίου. Όμως μια τέτοια επιλογή θα βρει μπροστά της τις πανελλαδικές εξετάσεις και η κυβέρνηση δεν θέλει να δημιουργήσει επιπλέον άγχος στους υποψηφίους και τις οικογένειές τους.

Ένα τρίτο σενάριο βάζει στο τραπέζι την Κυριακή 2 Απριλίου. Σε αυτή την περίπτωση οι δεύτερες εκλογές θα γίνουν είτε την Κυριακή 7 Μαΐου είτε την Κυριακή 14 Μαΐου και εφόσον δεν υπάρξει αυτοδυναμία και προκηρυχθούν τρίτες συνεχόμενες εκλογές, ένα μήνα μετά.

Και μπορεί τα σενάρια για την ημερομηνία των εκλογών να δίνουν και να παίρνουν, ωστόσο οριστικές αποφάσεις δεν έχει πάρει ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει λάβει ακόμα τις οριστικές αποφάσεις, κάτι που αναμένεται να συμβεί μετά την εορταστική περίοδο.