: Αναλυτικά οι πιθανές – Το , αναμένεται να προτείνει χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας δραστηριοτήτων σε συγκεκριμένες ημερομηνίες. Ένα χρονοδιάγραμμα το οποίο θα πρέπει να εγκρίνουν οι λοιμωξιολόγοι.

Η αρχή φαίνεται πως θα γίνει με το άνοιγμα των   στις 14 Μαΐου. Τα μουσεία εντάσσονται στον ευρύτερο σχεδιασμό υποστήριξης του καθώς μετά τις 15 Μαΐου Έλληνες και τουρίστες θα έχουν ελευθερία μετακινήσεων στην χώρα, κάτι που σημαίνει πως τα μουσεία θα αποτελέσουν πόλο έλξης για πολλούς.

Εν συνεχεία περί τις 21 Μαΐου, προτείνεται να ανοίξουν τα . Τέλος, αναμένεται στα τέλη του μήνα, πιθανότατα 28 Μαΐου, να ανοίξουν αλλά και οι συναυλίες. Πάντως όποια δραστηριότητα επιτραπεί, αυτή θα προχωρήσει με αυστηρά μέτρα προστασίας όπως οι μάσκες, οι θερμομετρήσεις και τα .

Σημειώνεται ότι την ίδια στιγμή το Φεστιβάλ Αθηνών, προχωρά με κάθε επιφύλαξη στην διοργάνωση της πρώτης του εκδήλωσης για την 1η Ιουνίου, ενώ αντίστοιχα οι διοργανωτές εκδηλώσεων στον χώρο του Πολιτισμού προσανατολίζονται σε επανέναρξη των δραστηριοτήτων τους στις αρχές Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται πως αύριο, Παρασκευή, συνεδριάζει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων με την συμμετοχή της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.