Πληρωμή αναδρομικών: Οι λόγοι που ανάγκασαν πολλούς συνταξιούχους να κάνουν αγωγές

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔25/10/2020 - 20:27 | Author: Newsroom Ipaidia

: Άρχισαν οι στους συνταξιούχους, όμως την ίδια ώρα πολλοί είναι εκείνοι που κάνουν αγωγές για τα κουτσουρεμένα ποσά. Οι λόγοι των νέων προσφυγών, όπως αναφέρει η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, είναι οι εξής:

: Νέο κύμα αγωγών από συνταξιούχους

1. Όλοι οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν τα δεν παίρνουν τα ποσά από τις μνημονιακές περικοπές στις επικουρικές και τα δώρα (παίρνουν μόνο τις περικοπές των κύριων συντάξεων).

2. Οι χαμηλοσυνταξιούχοι από όλα τα πρώην Ταμεία του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα που είχαν κάτω από 1.000 ευρώ μεικτό συνταξιοδοτικό εισόδημα το 2012 (άθροισμα κύριων, επικουρικών και μερισμάτων) δεν θα λάβουν αναδρομικά καθώς δεν επιστρέφονται οι μειώσεις των επικουρικών και η κατάργηση των δώρων. Για παράδειγμα συνταξιούχοι του πρ. ΟΓΑ και χαμηλοσυνταξιούχοι του πρ. ΙΚΑ δεν θα πάρουν αναδρομικά.

Υπενθυμίζεται ότι θα λάβουν όσοι συνταξιούχοι είχαν συνταξιοδοτικό εισόδημα άνω των 1.000 ευρώ το 2012 από όποιο πρώην Ταμείο κι αν προέρχονται , του δημοσίου ή του ιδιωτικού τομέα.

Επισημαίνεται ακόμη ότι η νομοθετική ρύθμιση που αφορά στους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα θέτει φραγμό στη δικαστική διεκδίκηση για όσους δεν έχουν ασκήσει αγωγές μέχρι 31/7/2020, για τους δε συνταξιούχους Δημοσίου ο φραγμός τίθεται για όσους δεν έχουν ασκήσει αγωγές μέχρι 8/10/2020.

Την ίδια ώρα προσφυγή με την οποία ζητούν να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού Εργασίας για τα αναδρομικά των συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα, όπως προκύπτουν από επιστροφές μειώσεων των συντάξεών τους, κατέθεσαν στο ΣτΕ τέσσερα σωματεία συνταξιούχων.

Αναδρομικά: ΝEA εφαρμογή e-ΕΦΚΑ για αναδρομικά συνταξιούχων

Συντάξεις – Αναδρομικά: Για ποιούς έρχονται αυξήσεις από το Δεκέμβριο  • Η Παιδεία στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: