: Νέες πληροφορίες έρχονται στη δημοσιότητα, για την υπόθεση των πλαστών του Παλαμά Καρδίτσας.

Η δομή της οργάνωσης

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, μέχρι και στο εξωτερικό έστελναν πλαστά η υπάλληλος του Κέντρου Υγείας Παλαμά στην Καρδίτσα και τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς υπήρχαν συγγενείς των μελών της οργάνωσης που ήρθαν στην Ελλάδα, παρέλαβαν το πιστοποιητικό και επέστρεψαν στην Σουηδία και την Κύπρο.

Όλοι όσοι πήραν πλαστά πιστοποιητικά είναι κάτοικοι είτε της Θεσσαλονίκης είτε της Κατερίνης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Ξαφνικά λοιπόν βρέθηκαν κάτοικοι από την Θεσσαλονίκη και την Κατερίνη να κάνουν το για τον στον Παλαμά Καρδίτσας.

Η δομή και η ιεραρχία της εγκληματικής οργάνωσης ήταν πολύ συγκεκριμένη: από την πρώτη μέχρι την πέμπτη θέση στην ηγεσία βρίσκονταν τα μέλη μιας συγκεκριμένης οικογένειας – είναι αδέλφια μεταξύ τους- και δύο ακόμη οι οποίοι βρίσκονται στον ευρύτερο συγγενικό τους τομέα.

Ο καθένας είχε και ξεχωριστό ρόλο. Η πρώτη Κ.Ι. καταχωρούσε τους , ο δεύτερος Κ.Σ. ήταν εκείνος που λάμβανε τα χρήματα είτε δια ζώσης είτε μέσω τραπεζικών λογαριασμών, ο τρίτος Κ.Κ. ήταν εκείνος που μετέφερε τα χρήματα από λογαριασμό σε λογαριασμό για τα μέλη της οργάνωσης, αλλά λάμβανε και δια ζώσης χρήματα και ο Κ.Δ. ήταν ο μεσολαβητής, ο οποίος ερχόταν σε επαφή με τα υπόλοιπα μέλη της χαρακτηριζόμενης ως εγκληματικής οργάνωσης.