Η Κατερίνα Παπανάτσιου, μιλώντας στον realfm 97.8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο νέας παράτασης στην υποβολή των , η οποία λήγει τη Δευτέρα, 17 Ιουλίου.

Όπως είπε η υφυπουργός Οικονομικών, «αυτήν τη στιγμή έχουν κατατεθεί 5.600.000 δηλώσεις. Είναι πολύ μικρός ο αριθμός αυτών που αναμένονται. Από την ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων για το σύστημα και αν θα αντέξει τις δηλώσεις, δεν υπάρχει κάποιο θέμα. Πιστεύουν ότι τα συστήματα θα μπορέσουν να ανταποκριθούν».

Και πρόσθεσε το κυβερνητικό στέλεχος: «Aν εκτιμήσουν οι υπηρεσίες ότι πρέπει να δοθεί παράταση, είμαι ανοικτή να υπογράψω την παράταση».

«Επίσης», ανέφερε η ίδια, «με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και τον κ. Πιτσιλή κάναμε μία σύσκεψη και είδαμε τα τελευταία προβλήματα που υπάρχουν με τις δηλώσεις των αγροτών και θα βγει μια συγκεκριμένη ανακοίνωση για το πώς και σε αυτά θα δοθεί κάποια λύση. Νομίζω ότι δεν υπάρχει περίπτωση παράτασης για τις φορολογικές δηλώσεις των αγροτών, αν τα ζητήματα λυθούν».