Τα συνεχίζουν να είναι υψηλά πιέζοντας το σύστημα Υγείας. Αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία επικρατούν 50% η Δέλτα και 50% η Όμικρον.

Στα ύψη παραμένει το ιικό φορτίο του κορονοϊού στην Ελλάδα, καθώς η υπερμεταδοτική εξακολουθεί να σαρώνει τη χώρα και η εικόνα που προκύπτει από τους επιδημιολογικούς δείκτες φανερώνει επιδείνωση, που σύμφωνα με τους ειδικούς θα διαρκέσει περίπου έως τα τέλη του μήνα.

Ραγδαία είναι η εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον χωρίς -για την ώρα- μεγάλο αντίκτυπτο στο σύστημα υγείας, καθώς όλοι οι διασωληνωμένοι συμπολίτες μας νοσούν από τη «Δέλτα», όπως έκανε γνωστό στο Newsbomb, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Τα κρούσματα συνεχίζουν να είναι υψηλά πιέζοντας το σύστημα Υγείας. Αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία επικρατούν 50% η Δέλτα και 50% η Όμικρον. Στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας μέχρι τώρα έχουμε Δέλτα. Η κάλυψη των ΜΕΘ φτάνει το 88% και η κάλυψη των απλών κλινών Covid στο 69,7%. Αυτό που βλέπουμε από τις εφημερίες μας είναι ότι η Όμικρον είναι πολύ επιθετική, αλλά ιδιαίτερα στους μη εμβολιασμένους», τόνισε χαρακτηριστικά στο Newsbomb.gr η κ. Παγώνη.

Η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ συνέχισε λέγοντας, «η αυξητική τάση των θα συνεχιστεί έως τέλος του μήνα. Ήδη είδαμε τον πρώτο θάνατο από την Μετάλλαξη Όμικρον. Η αύξηση των εισαγωγών μας προβληματίζει πρέπει όλοι να κάνουν την τρίτη δόση. Από την νέα παραλλαγή κινδυνεύουν σοβαρά οι μη εμβολιασμένοι».