ΟΑΕΔ: Παροχές ασθένειας στους ανέργους ηλικίας 29 εως 55 ετών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔05/04/2019 - 16:35 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

| Άνεργοι ηλικίας άνω των 29 έως 55 ετών, μετά από που υποβάλλουν στον ασφαλιστικό φορέα στον οποίο ασφαλίζονται πριν την διακοπή της εργασίας τους, καλύπτονται για παροχές ασθενείας σε είδος από αυτόν για διάστημα μέχρι δύο (2) χρόνια.

 

Εάν έχουν ασφαλιστεί σε περισσότερους από ένα ασφαλιστικό , καλύπτονται από τον ασφαλιστικό στον οποίο έχουν ασφαλιστεί για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Δείτε τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα για την Παιδεία και τα νέα της επικαιρότητας στο ipaideia.gr

Οι εν λόγω θα πρέπει κατά την υποβολή της αίτησής τους για υπαγωγή στο , να προσκομίσουν βεβαίωση του ΟΑΕΔ ότι είναι εγγεγραμμένοι ως άνεργοι για ένα συνεχές τουλάχιστον δωδεκάμηνο πριν την υποβολή της αίτησής τους για υπαγωγή στην ασφάλιση, εξακολουθούν να είναι άνεργοι και ότι κατέχουν κάρτα ανεργίας ανανεούμενη ανά μήνα.

Δείτε τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα για την Παιδεία και τα νέα της επικαιρότητας στο ipaideia.gr

Επίσης, θα πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση από το οικείο ασφαλιστικό φορέα στην οποία θα βεβαιώνεται ότι: α) έχουν πραγματοποιήσει στην ασφάλιση οποιουδήποτε ασφαλιστικού οργανισμού εξακόσιες (600) ημέρες εργασίας, προσαυξανόμενες μετά τη συμπλήρωση του τριακοστού (30ού) και μέχρι το πεντηκοστό τέταρτο (54ο) έτος της ηλικίας κατά εκατό (100) ημέρες ανά έτος και ότι β) δεν ασφαλίζονται για οποιονδήποτε λόγο στο Δημόσιο ή σε ασφαλιστικό .

ΟΑΕΔ: Νωρίτερα η καταβολή για το δώρο Πάσχα και τα επιδόματα

ΟΑΕΔ: Προθεσμία αιτήσεων για τις 500 προσλήψεις

ΟΑΕΔ: Ποιοί άνεργοι δικαιούνται επίδομα ύψους 208 ευρώ

Loading...


  • europalso

    ideascentral