Την έντονη ανησυχία του για την επικράτηση της Όμικρον στη χώρα μας εξέφρασε ο  διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος,

Μιλώντας στο newsbomb,  είπε «Η κατάσταση στα νοσοκομεία δεν είναι καλή, πιέζονται αφόρητα. Υπάρχουν πολλοί διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, έχουμε ένα τσουνάμι που οδεύει την πανδημία σε λάθος δρόμο, θα έπρεπε ήδη να έχουν ληφθεί επιπλέον περιορισμοί. Τη δεδομένη στιγμή χρειαζόμαστε μέτρα και σε εμβολιασμένους».

Ο καθηγητής συνέχισε λέγοντας πως, «η Όμικρον είναι πάρα πολύ μεταδοτική, θα δημιουργήσει ένα νέο τσουνάμι στο Σύστημα Υγείας, στο όποιο είναι δεδομένο πως δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει. Πρέπει να παρθούν αυστηρά μέτρα τώρα, η κατάσταση θα ξεφύγει. Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός νέου , αν δεν παρθούν άμεσα νέοι περιορισμοί».

Τα νέα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε, χθες, ανοιχτό το ενδεχόμενο της λήψης νέων περιοριστικών μέτρων μετά τις γιορτές, ανάλογα και με την εξέλιξη της πανδημίας.

Μεταξύ αυτών είναι:

Ο περιορισμός του ωραρίου σε εστίαση και διασκέδαση, πιθανότητα ως τις 12 τα μεσάνυχτα
Η επέκταση της τηλεργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
Η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, με βάση, είτε ηλικιακά κριτήρια (ο πήχης από τα 60 στα 50 έτη), είτε τη συννοσηρότητα. Να επεκταθεί δηλαδή σε συγκεκριμένες ομάδες πολιτών που έχουν διαφορετικά, επικίνδυνα νοσήματα, και που μπορούν δυνητικά να επιβαρύνουν τις Μ.Ε.Θ.

«Όλα θα κριθούν από τα τότε δεδομένα. Καμία απόφαση δεν έχει ακόμα ληφθεί», τόνισε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ