– Χωρίς μετρό και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο σήμερα Κυριακή η Αθήνα – Δείτε αναλυτικά τις ώρες λειτουργίας τους

Το Σωματείο Ηλεκτροδηγών και λοιπών εργαζομένων κίνησης ΣΤΑΣΥ εξήγγειλε 24ωρη απεργία για την Κυριακή 5 Μαρτίου στις Γραμμές 1,2 και 3 του μετρό, καλώντας παράλληλα σε συμμετοχή στο παλλαϊκό συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι σιδηροδρομικοί στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών. Ταυτόχρονα, το Σωματείο ενημερώνει ότι οι συρμοί θα κινηθούν από τις 9 π.μ. έως τις 4 μ.μ., προς διευκόλυνση της προσέλευσης των διαδηλωτών στη συγκέντρωση.

Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους πως «παρά τις προειδοποιήσεις γραπτές και προσφορικές από τα Συνδικάτα Εργαζομένων, αναφορικά με τα προβλήματα και τα κενά ασφαλείας, την απουσία μέτρων προστασίας, τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό, οι αρμόδιοι κώφευαν επιδεικτικά». Συμπληρώνουν πως «προφανώς, αποτελούν θιασώτες του “αν δεν προκύψει η αναποδιά, τότε δεν λαμβάνουμε μέτρα για να την αποτρέψουμε”. Και να που η αναποδιά προέκυψε και μάλιστα έλαβε δυσθεώρητες και αβάσταχτες διαστάσεις, φέρνοντας στα χείλη μας αναπάντητα “γιατί;”. Γιατί οι τεράστιες παραλείψεις, η εγκληματική αδιαφορία σε Θέματα ασφαλείας, οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις να στοιχίσουν τη ζωή σε τόσους αθώους ανθρώπους και να στερήσουν μια για πάντα το χαμόγελο από τα χείλη των δικών τους; Είναι τεράστια η πολιτική ευθύνη γι αυτό και δε θα ανεχθούμε τη μετακύλισή της σε αποδιοπομπαίους τράγους. Απαίτησή μας: Να αναζητηθούν οι ευθύνες και να αποδοθεί δικαιοσύνη!».

Οι εργαζόμενοι απαιτούν την αναζήτηση ευθυνών και την απόδοση δικαιοσύνης, καθώς επίσης και τη λήψη άμεσων μέτρων για την αποκατάσταση και διασφάλιση αυτού που λέγεται «ασφάλεια σιδηροδρόμου», όπως αναφέρουν.

Όπως αναφέρει το Σωματείο «σοκαρισμένοι και βαθιά θλιμμένοι για το φρικτό δυστύχημα στα Τέμπη, μικροί μπροστά στο μέγεθος της καταστροφής, δεν έχουμε λόγια για να εκφραστούμε για την ασύλληπτου μεγέθους τραγωδία». Και συνεχίζει η ανακοίνωση των εργαζομένων «Ο πόνος των οικείων και των συγγενών των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος δεν απαλύνεται τούτες τις ώρες με λόγια παρηγοριάς. Ο θρήνος τους, έχει τη συμπαράσταση και συμπαράταξη όλων, που επεκτείνεται και πέρα από τα σύνορα της χώρας. Το ΣΗΕΚ, εκφράζοντας την αμέριστη στήριξη στους συγγενείς των αδικοχαμένων, καθώς και στα Σωματεία που δραστηριοποιούνται στη HELLENIC TRAIN, αύριο 5 Μάρτη, πραγματοποιεί 24ωρη απεργία (Γραμμές 1, 2 & 3)».

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ