Μείωση ενοικίων: Ποιές οι προθεσμίες – Τι να προσέξουν οι ιδιοκτήτες τον Δεκέμβριο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔03/12/2020 - 10:46 | Author: Newsroom Ipaidia

Μείωση ενοικίων: «Τρέχουν» οι προθεσμίες για την υποβολή των δηλώσεων COVID από τους ιδιοκτήτες που εισέπραξαν μειωμένα ενοίκια κατά 40% το Νοέμβριο όπως επίσης και για όσες περιπτώσεις διαπιστώθηκαν λάθη στις αιτήσεις που υποβλήθηκαν τους προηγούμενους μήνες.

Μείωση ενοικίων: Ποιά τα λάθη που έγιναν στις αιτήσεις

Έχει ανοίξει  η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την υποβολή των δηλώσεων Covid Νοεμβρίου προκειμένου οι ιδιοκτήτες να δηλώσουν τα μειωμένα ενοίκια που καταβλήθηκαν το μήνα Νοέμβριο και τη σχετική αποδοχή από την πλευρά του ενοικιαστή. Αφορά επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή ή ανήκουν στην λίστα των πληττόμενων ΚΑΔ. Παράλληλα, μειωμένο ενοίκιο για την κύρια κατοικία μπορούσαν να καταβάλουν το Νοέμβριο και εργαζόμενοι των οποίων η σύμβαση τέθηκε σε αναστολή  όπως επίσης και για την κατοικία του παιδιού τους που σπουδάζει σε άλλη πόλη μακριά από την μόνιμη κατοικία.

Στους «δικαιούχους» μειωμένου ενοικίου  για την κύρια κατοικία τους  υπαγονται και οι  ναυτικοί που βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης ναυτολόγησης. Υπενθυμίζεται ότι οι ιδιοκτήτες θα δουν απευθείας στον τραπεζικό τους λογαριασμό το 50% της απώλειας που έχουν υποστεί, το οποίο είναι αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο. Παράλληλα δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, του ΟΤΑ,  τα ασφαλιστικά ταμεία και τα πιστωτικά ιδρύματα.

Αιτήσεις όπου βρέθηκαν λάθη: Προθεσμία έως τις 15 Δεκεμβρίου 2020 έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που εισπράττουν μειωμένα κατά 40% ενοίκια προκειμένου να διορθώσουν λάθη ή παραλείψεις στη δήλωση Covid ή και στη δήλωση της μίσθωσης του ακινήτου για να κερδίσουν έκπτωση φόρου για το 30% των ενοικίων που δεν έχουν εισπράξει. Η ΑΑΔΕ μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων έχει καλέσει περίπου 200.000 ιδιοκτήτες ακινήτων να διορθώσουν τις δηλώσεις Covid.

Οι περιπτώσεις λαθών και παραλείψεων που εντόπισε η ΑΑΔΕ αφορούν κυρίως στα εξής:

- Υποβολή δήλωσης Covid, χωρίς να είναι σε ισχύ συμφωνία μίσθωσης, με βάση τις υποβληθείσες δηλώσεις πληροφοριακών στοιχείων.
- Ασυμφωνία μηνιαίου μισθώματος και αρχικού ποσού δήλωσης Covid.

- Μη συμπλήρωση στη δήλωση Covid του είδους της μίσθωσης(π.χ. Επαγγελματική).

κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει επέκταση της υποχρεωτικής μείωσης ενοικίων κατά 40% και τον Δεκέμβριο για μεγάλο αριθμό μισθώσεων, καθώς όλα δείχνουν ότι το απαγορευτικό στη λειτουργία εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων και στην ελεύθερη κυκλοφορία εκατομμυρίων πολιτών, το οποίο επιβλήθηκε για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού, θα παραταθεί.

Συγκεκριμένα αναμένεται να ανακοινωθούν ρυθμίσεις που θα προβλέπουν μείωση ενοικίων κατά 40% για επαγγελματικές μισθώσεις επιχειρήσεων πληττόμενων οικονομικά από τον κορονοϊό, για μισθώσεις κύριας κατοικίας εργαζομένων στις επιχειρήσεις αυτές και για φοιτητική στέγη ενηλίκων τέκνων των εργαζομένων, καθώς επίσης και την καταβολή στους ιδιοκτήτες αποζημιώσεων ίσων με το ήμισυ (με το 50%) των εισοδηματικών απωλειών που θα υποστούν.

Έρχονται ΝΕΑ μέτρα στήριξης το Δεκέμβριο: Επίδομα 800 ευρώ, αναστολές, μείωση ενοικίων

Μείωση ενοικίου: Οι δικαιούχοι για το μήνα Νοέμβριο  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: