– Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 3 Ιουλίου θα γίνει η επόμενη. Την ενίσχυση θα λάβουν όσοι επέλεξαν την έκδοση άυλης ψηφιακής κάρτας.

Πιο αναλυτικά, τα ποσά που θα δοθούν στους δικαιούχους είναι:

22 ευρώ σε ένα μονομελές νοικοκυριό
32 ευρώ σε ένα ζευγάρι χωρίς τέκνα
32 ευρώ σε μια μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο
42 ευρώ σε μια μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα τέκνα
42 ευρώ σε ένα ζευγάρι με ένα εξαρτώμενο τέκνο
52 ευρώ σε ένα ζευγάρι με δύο εξαρτώμενα τέκνα
62 ευρώ σε ένα ζευγάρι με τρία εξαρτώμενα τέκνα
72 ευρώ σε ένα ζευγάρι με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα

Προς παράταση το Market Pass

Σημειώνεται πως εξετάζεται η παράταση του βοηθήματος για λίγους μήνες ακόμα με τις σχετικές ανακοινώσεις να γίνονται σύντομα από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Να σημειωθεί πως το μέτρο του Market pass λήγει αρχές Ιουλίου αλλά αναμένεται να ισχύσει για ακόμη πέντε μήνες. Όπως όλα δείχνουν, το πιο πιθανό σενάριο είναι το Market Pass να πάρει παράταση σε πρώτο πλάνο για τρεις μήνες και να δίνεται για επιπλέον δύο μήνες με χρονικό ορίζοντα το Δεκέμβριο του 2023.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος θα είναι 100 εκατ. τον μήνα ενώ η μηνιαία επιδότηση στους δικαιούχους του Market Pass θα παραμείνει σταθερή από 22 έως 100 ευρώ. Οι αιτήσεις για το Market Pass γίνονται μέσω του .

Πώς καταβάλλεται – Ποιοι οι δικαιούχοι

Για να λάβει κάποιος το πλήρες ποσό του Market Pass θα πρέπει να επιλέξει την κατάθεση σε ψηφιακή άυλη κάρτα, η οποία εξαργυρώνεται σε POS (σούπερ μάρκετ, παντοπωλεία, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, γαλακτοπωλεία, φούρνοι, ιχθυοπωλεία, λαϊκές).

Στην περίπτωση που ο δικαιούχος επιλέξει την κατάθεση σε λογαριασμό τότε θα λάβει το 80% της επιδότησης.

Δικαιούχοι είναι οι άγαμοι που είχαν ετήσιο εισόδημα έως 16.000 ευρώ το 2022, ενώ για τους έγγαμους και της μονογονεϊκές το «ταβάνι» για το εισόδημα είναι οι 24.000 ευρώ + 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Επιπλέον, η αντικειμενική αξία των ακινήτων δεν πρέπει να ξεπερνά τα 250.000 ευρώ για τους άγαμους και τα 400.000 ευρώ για τους έγγαμους – μονογονεϊκές οικογένειες.