: Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ανέφερε πώς από αύριο θα επιτρέπεται μόνο στον δήμο κατοικίας η μετακίνηση για άθληση και για βόλτα κατοικιδίων. Δείτε στο ipaidia.gr τι είπε για το lockdown.

Η διευκρίνιση που έδωσε ο κ. Σταμπουλίδης, αφορά τονκαι όπως είπε, δεν θα επιτρέπεται από αύριο και μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου που θα ισχύσει το σκληρό lockdown, η μετακίνηση με το αυτοκίνητο για άθληση σε χώρους μακριά από τον δήμο διαμονής.

Lockdown: Στις 12:00 οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά για τα νέα μέτρα

Lockdown – Μετακινήσεις: Έρχονται περιορισμοί για τον «κωδικό 6»;

Κλειστά σχολειά: Πώς θα λειτουργήσει η τηλεκπαίδευση – Ωράρια

Ακόμα ο κ. Σταμπουλίδης είπε ότι το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Φεβρουαρίου θα λειτουργήσουν τα ανθοπωλεία μόνο με ραντεβού, και στο ωράριο 9:00-17:00, ενώ ξεκαθάρισε ότι οι λαϊκές αγορές σε Αττική και Θεσσαλονίκη θα είναι ανοιχτές.

Από τις 6 το πρωί της Πέμπτης κλείνουν στην Αττική όλα τα σχολεία εκτός από την ειδική αγωγή που θα συνεχιστεί με φυσική παρουσία και το λιανεμπόριο. Ρολά θα κατεβάσουν και κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και βιβλιοπωλεία, ενώ τα κομμωτήρια εξετάζεται να λειτουργήσουν μόνο του Αγίου Βαλεντίνου.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 21:00’ τις καθημερινές και στις 18:00’ τα Σαββατοκύριακα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική. Τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργούν έως τις 20:00 τις καθημερινές και έως τις 17:00 τα Σαββατοκύριακα. Παραμένουν ανοιχτά φαρμακεία και βενζινάδικα, μίνι μάρκετ, φούρνοι, μανάβικα, κρεοπωλεία, συνεργεία αυτοκινήτων, περίπτερα, επισκευές κινητών και Pet shop. Ανοιχτές θα είναι οι λαϊκές αγορές με το 50% της δυναμικότητάς τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκκλησίες θα λειτουργούν με την παρουσία μέχρι 9 ατόμων, ενώ η ατομική άθληση θα περιοριστεί κοντά στον τόπο κατοικίας.