: Οι λοιμωξιολόγοι, έχουν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο μήπως επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό το Πάσχα καθώς θεωρούν ότι με τη βοήθεια των μπορούμε να πάμε σε σταδιακό άνοιγμα.

Πότε ανοίγει η

Την απόφαση των ειδικών ενισχύουν και τα ενθαρρυντικά στοιχεία σε σχέση με την αποκλιμάκωση του επιδημιολογικού φορτίου, αλλά και το γεγονός ότι μέχρι το , σχεδιάζεται να έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον 2 εκατ. πολίτες, με τουλάχιστον μία δόση.

Κάτι που επισήμανε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις με αρνητικό .

Στις 10 ή 14 Μαΐου η εστίαση, πότε θα είναι ελεύθερα τα καταστήματα

Όπως είναι γνωστό, σύμφωνα και με δηλώσεις που έχει κάνει ακόμα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, η εστίαση – ένας βασικός τομέας που παραμένει για μήνες κλειστός και έχει πληγεί όσο κανείς άλλος – προσανατολίζεται να ανοίξει μετά το.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως αυτό θα συμβεί είτε στις 10 είτε στις 14 Μαΐου, μαζί με το επίσημο άνοιγμα του τουρισμού, το οποίο επί της ουσίας θα σηματοδοτήσει και το οριστικό τέλος του lockdown στη χώρα. Αυτό σημαίνει πως θα επιτραπούν οι μετακινήσεις και στα καταστήματα, χωρίς sms και χωρίς να χρειάζεται να εφαρμοστούν click in shop και .

Το Σάββατο του Λαζάρου (24 Απριλίου) σχεδιάζεται ελεύθερη πρόσβαση στα καταστήματα, ώστε να τελειώσει πια το και το click away.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στο πλάνο της κυβέρνησης υπάρχουν και άλλοι τομείς που μπορεί να ανοίξουν νωρίτερα. Για την ακρίβεια την πρώτη εβδομάδα μετά το Πάσχα δεν αποκλείεται να ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες αλλά και σημαντικότεροι τομείς για την οικονομία και την κοινωνία. Αναλυτικά:

Ανοίγουν όλα τα σχολεία (Δημοτικά – Γυμνάσια)

Εστίαση (Ερωτηματικό για 14 Μαΐου)

Παιδότοποι

Κτήματα για γάμους