Ο αντιπρόεδρος τς Βουλής Σπύρος Λυκούδης, πήρε θέση για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ερωτηθείς για τις κινήσεις τόσο στο χώρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης όσο και για την πρωτοβουλία των τριών πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ, ο Σπύρος Λυκούδης υπογραμμίζει ότι βλέπει με συμπάθεια κάθε πολιτική κίνηση που βοηθάει στην ανάπτυξη στο χώρο της κεντροαριστεράς.

«Θέλω όμως να ξέρω που στοχεύει» υπογραμμίζει και προσθέτει «αν στοχεύει στην ενότητα του χώρου, μπράβο, θετικά χαρακτηριστικά έχει, να βοηθήσουν όλοι. Αν η στόχευση είναι ένα άλλο πολιτικό μαγαζί, θα έλεγα ότι αυτό δεν συμβάλει στην ενότητα».

Ο επικεφαλής των ΜΕΤΑρρυθμιστών της Αριστεράς εκφράζει τον προβληματισμό του και για το ζήτημα ηγεσίας αυτού του χώρου. Επαναλαμβάνει ότι είχε διατυπώσει τις διαφωνίες του για την αντίληψη τόσο του Σταύρου Θεοδωράκη όσο και της Φώφης Γεννηματά ότι πρέπει να αναζητηθεί ο τρόπος εκλογής του αρχηγού και αφού εκείνος βρεθεί να ξεκινήσουν οι διαδικασίες συγκρότησης του κόμματος. «Αρχηγός σε μη υπάρχον κόμμα, εγώ δεν ξέρω να έχει υπάρξει στον πλανήτη» λέει χαρακτηριστικά. Δεν κρύβει πάντως ότι «δεν υπάρχει μεγάλη πολιτική προσωπικότητα που θα έπαιρνε αυτόν τον χώρο με αέρα και θα τον πήγαινε μπροστά. Αν υπήρχε τέτοια προσωπικότητα ο χώρος θα είχε συγκροτηθεί» υποστηρίζει.

Τονίζει τέλος ότι το Ποτάμι θα έπρεπε να μπει με πρωταγωνιστικό ρόλο στις διαδικασίες συγκρότησης της κεντροαριστεράς, ενώ κληθείς να σχολιάσει τις αποχωρήσεις των στελεχών του κόμματος λέει ότι οφείλονται τόσο στο έλλειμμα πολιτικού σχεδίου, όσο στην έλλειψη πολιτικής συνοχής που από την αρχή είχε το Ποτάμι.