: Σύμφωνα με όσα είπε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο ΕΟΔΥ θα ανακοινώσει περίπου 22.000 μολύνσεις.

Γιατί μειώθηκαν τα κρούσματα

Στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα» μίλησε το πρωί της Πέμπτης ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ο οποίος μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι σήμερα το απόγευμα θα ανακοινωθούν περίπου . «Η αποκλιμάκωση ήρθε οκτώ με εννέα ημέρες γρηγορότερα», πρόσθεσε.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ τόνισε ότι «είμαστε σε μια φάση ύφεσης, πληρούμε όλους τους θεωρητικούς όρους για να μπορούμε να μιλάμε για αποκλιμάκωση» και επανέλαβε ότι στα τέλη Ιανουαρίου τα κρούσματα μπορεί να είναι κάτω από 3.000.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής, ο πραγματικός βαθμός της διασποράς του ιού στις ηλικίες 18-39 ετών ήταν τριπλάσιος, κάτι που βοήθησε στη μείωση των . «Αυτό δίνει μια δυσκολία στην κυκλοφορία του ιού λόγω φυσικής ανοσίας», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Σαρηγιάννης… χτύπησε και ένα καμπανάκι με στόχο να μην εφησυχαστούν οι πολίτες ότι… ξεμπερδέψαμε με την . «Θα πρέπει να δουλέψουμε όταν τα πράγματα είναι καλά, να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Μιλάμε για μια νόσο με ήπια χαρακτηριστικά, το πρόβλημα των νοσηλειών υπάρχει όμως», κατέληξε.