Κουντουρά: Αξιοποίηση της «εκρηκτικής δυναμικής» του ελληνικού τουρισμού

Κουντουρά: Αξιοποίηση της «εκρηκτικής δυναμικής» του ελληνικού τουρισμού

Πρόσκληση προς τον ιδιωτικό τομέα να αξιοποιήσει τις νέες επενδυτικές ευκαιρίες στον ελληνικό τουρισμό σε αυτή τη δυναμική περίοδο ανάπτυξης του, απηύθυνε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, κεντρική ομιλήτρια στην ενότητα «Τουρισμός Παράγοντας Ανάπτυξης» του 8ου Ετήσιου Συνεδρίου της Capital Link «Διεθνοποίηση της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας και Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη» που πραγματοποιήθηκε στην Aθήνα.

Η κ. Κουντουρά τόνισε ότι το υπουργείο Τουρισμού με συγκροτημένη εθνική τουριστική πολιτική προχώρησε στο μεγαλύτερο τουριστικό άνοιγμα της Ελλάδας διεθνώς που επιχειρήθηκε ποτέ. Με συγκεκριμένο σχέδιο και με στρατηγικές συνεργασίες και κινήσεις στο εξωτερικό, επιδίωξε και εξασφάλισε την αλματώδη ανάπτυξη του τουρισμού που αποτυπώθηκε τα τρία τελευταία χρόνια. Όπως δήλωσε: «Το 2018 η Ελλάδα έχει εκρηκτική άνοδο του τουρισμού με διψήφια μέχρι στιγμής αύξηση σε όλα τα τουριστικά μεγέθη και κεφαλαιοποιεί τα αποτελέσματα της τουριστικής πολιτικής σε ορίζοντα τετραετίας».

«Με προτεραιότητα μας την ισόρροπη, δίκαιη και βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και σε αυτή τη νέα εποχή για την Ελλάδα, ο τουρισμός εξασφαλίζει άμεσα νέα έσοδα σε τοπικό και εθνικό επίπεδο και νέες θέσεις εργασίας. Αποτελεί ισχυρή αναπτυξιακή δύναμη που δημιουργεί οριζόντια και πολλαπλασιαστικά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες. Και εμείς φροντίζουμε αυτήν τη μεγάλη τουριστική δυναμική που ήδη κατακτήσαμε να την ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η υπουργός Τουρισμού παρουσίασε τις στρατηγικές προτεραιότητες για την επόμενη διετία στο πλαίσιο του νέου αναπτυξιακού σχεδίου της κυβέρνησης για τη χώρα, το οποίο περιλαμβάνει δράσεις υποστήριξης της επιχειρηματικότητας, άμεσης αύξησης της διαθεσιμότητας των κλινών, διαρκή βελτίωση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος και των παρεχομένων υπηρεσιών, καθώς και ένα νέο πλαίσιο για την εξειδίκευση του τουριστικού τομέα στα θεματικά τουριστικά προϊόντα και υπηρεσίες με επιπλέον κίνητρα για επενδύσεις, προγράμματα κατάρτισης και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Αναφέρθηκε ακόμη στα ειδικά προγράμματα για «Τουριστικές επιχειρήσεις ανοικτές 365 ημέρες το χρόνο» και την εξεταζόμενη εφαρμογή ειδικών τουριστικών ζωνών για τουριστική ανάπτυξη όλο τον χρόνο.

Εξάλλου, η ίδια εξήγησε ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, σχεδιάζεται ένα ακόμη πιο ανταγωνιστικό πλαίσιο για την ενθάρρυνση επενδύσεων σε νέα ξενοδοχειακά συγκροτήματα υψηλών κατηγοριών, σε δίκτυα μαρίνων μεγάλου και μεσαίου μεγέθους, στην ανάπτυξη νέων λιμανιών -προορισμών κρουαζιέρας, σε επενδύσεις ιατρικού και ιαματικού τουρισμού, στη δημιουργία θεματικών πάρκων και στη δημιουργία τουριστικών χωριών από το ελληνικό κράτος σε ολόκληρη την Ελλάδα για τη διαμονή Ευρωπαίων πολιτών πλέον των έξι μηνών.

«Καλούμε τον ιδιωτικό τομέα και τις τοπικές κοινωνίες σε ακόμη πιο στενή συνεργασία, για να δημιουργήσουμε όλοι μαζί ακόμη μεγαλύτερες ευκαιρίες στην ανάπτυξη προς όφελος όλων. Σας προσκαλώ να διερευνήσετε αυτές τις νέες ευκαιρίες στην Ελλάδα, που σας προσφέρουμε στον τουριστικό τομέα και που αποτελεί σήμερα μία πολύ ελκυστική πρόταση για επενδύσεις στη Μεσόγειο και την Ευρώπη. Ο τουρισμός είναι η μεγάλη επένδυση μας για το μέλλον, στην επιχειρηματικότητα, την απασχόληση, στην βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη, στην οικονομική και την κοινωνική πρόοδο και ευημερία» υπογράμμισε η κ. Κουντουρά.

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !