Κορονοϊός: «Στην πραγματικότητα η Ελλάδα έχει έως και 200.000 ενεργά κρούσματα»

Κορονοϊός: «Στην πραγματικότητα η Ελλάδα έχει έως και 200.000 ενεργά κρούσματα»

: Μια δήλωση – βόμβα έκανε ο  Νίκος Τζανάκης, καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης. Αναφερόμενος στα ενεργά στην Ελλάδα είπε ότι είναι έως και 200.000

 

Ο καθηγητής εξήγησε ότι ο αριθμός εξάγεται από προσομοίωση που έχει γίνει και δείχνει ότι τα κρούσματα είναι 4-6 φορές πάνω από αυτά που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ.

Σημείωσε ότι ίσως τα κρούσματα να είναι τριπλάσια από αυτά που ανακοινώνονται και πρόσθεσε ότι αν γίνονταν τεστ σε όλο τον πληθυσμό θα εντοπίζονταν 8.000-9.000 περιπτώσεις την ημέρα.

Περιγράφοντας την κατάσταση με τον κορονοϊό στην Ελλάδα, ο κ. Τζανάκης στις δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ έκανε λόγο για παρατεταμένη κορύφωση και τόνισε ότι η διασπορά είναι μεγάλη.

Ο καθηγητής δήλωσε πως μετά τις 20 Απριλίου αναμένεται να μειωθεί ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων και των νοσηλειών. Η κάμψη στον αριθμό των διασωληνωμένων και των θανάτων θα έρθει με μια καθυστέρηση 2-3 εβδομάδων μετά την κάμψη των κρουσμάτων.

Τα νοσοκομεία θα πιέζονται μέχρι τις 20 Απριλίου συμπλήρωσε. «Ελπίζω ότι θα σταματήσουμε γύρω στα 900 κρεβάτια», πρόσθεσε.

Στις δηλώσεις του ο κ. Τζανάκης προειδοποίησε ότι το Πάσχα ο κάθε ναός μπορεί να γίνει γενέτειρα πολλών κρουσμάτων. Σχολίασε παράλληλα ότι η εκκλησία πρέπει να μπει προ των ευθυνών της και να μην πιέζει το κράτος.

Κλειστά σχολεία: Ποιά είναι κλειστά σήμερα 16/4 λόγω κορονοϊού

Κορονοϊός: «Ξεχάστε τη μετακίνηση στα χωριά το Πάσχα»

Κορονοϊός: Ξεκίνησε ο εμβολιασμός στα νησιά έως 10.000 κατοίκους

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !