Κορονοϊός- Σαρηγιάννης: Χωρίς μέτρα θα έχουμε διπλάσια κρούσματα

Κορονοϊός- Σαρηγιάννης:  Χωρίς μέτρα θα έχουμε διπλάσια κρούσματα

: Κρίσιμη είναι η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, αφού τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται και το σύστημα υγείας δέχεται μεγάλη πίεση με τις εισαγωγές ασθενών στις ΜΕΘ που έχουν αυξητική πορεία.

Κρίσιμη είναι η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, αφού τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται και το σύστημα υγείας δέχεται μεγάλη πίεση με τις εισαγωγές ασθενών στις ΜΕΘ να ακολουθούν αυξητική πορεία, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν πως επί του παρόντος είναι σε δεύτερο πλάνο.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επισκέφθηκε την Θεσσαλονίκη όπου το ιικό φορτίο διπλασιάστηκε στα λύματα.

Ο υπουργός Υγείας βρέθηκε στην πόλη για τα εγκαίνια νέων ΜΕΘ, χωρίς ωστόσο να κάνει καμία αναφορά για νέα μέτρα. Αντίθετα τόσο οι υγειονομικοί όσο και οι φορείς της πόλης ζητούν επιτακτικά να παρθούν νέα και πιο σκληρά μέτρα, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού και να μην ξαναζήσει η Θεσσαλονίκη τον εφιάλτη του Νοεμβρίου με τις γεμάτες ΜΕΘ και τα κρούσματα του κορονοϊού να είναι παραπάνω από αυτά της Αττικής.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο περιφερειάρχη Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Εγώ και αυτή τη φορά έχω πάρει θέση, από την προηγούμενη εβδομάδα ζήτησα, μαζί με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, έχοντας τα στοιχεία από τα σχολεία και την κινητικότητα που δημιουργούν κάναμε την πρόταση να κλείσουν σε πρώτη φάση η σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων στην περιοχή μας προκειμένου να αποφύγουμε τα χειρότερα. Αν για παράδειγμα ένα τέτοιο μέτρο θα μπορούσε να μειώσει αυτή την αυξητική τάση που έχουμε στα κρούσματα ενδεχομένως να μην χρειαζόταν λίγο αργότερα να πάμε σε ένα lockdown καθολικό τύπου», υπογράμμισε.

«Πρέπει να σπάσουμε τις αλυσίδες μετάδοσης» επανέλαβε ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης μιλώντας στο Οpen και επισημαίνοντας ότι η «κατάσταση θα ξέφευγε 100%» αν δεν λάμβανε η κυβέρνηση την απόφαση για νέα μέτρα με καθολική καραντίνα μετά την αύξηση των από τον κορονοϊό. «Θα έχουμε διπλασιασμό κρουσμάτων μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου αν δεν παρθούν μέτρα.

Τα περιθώρια στην Αττική είναι πολύ μικρά. Καλό θα ήταν να παραταθεί το lockdown για μία εβδομάδα» υπογράμμισε, ενώ όσον αφορά τη χρήση διπλής μάσκας σημείωσε ότι θα βοηθήσει στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !