: Αύξηση παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στη διαδικασία του εμβολιασμού, καθώς αυξήθηκαν τα ραντεβού που είχαν κλειστεί ανά ημέρα.

Τα στατιστικά

Σύμφωνα και με τους πίνακες η αύξηση που υπάρχει τις τελευταίες ημέρες, αφορά κυρίως τις ηλικιακές ομάδες 18-24 και 25-30, όπου ο αριθμός των έχει εκτοξευθεί.

Αυτό φαίνεται και στο γράφημα όπου η γκρι γραμμή καταγράφει τα στο γενικό πληθυσμό (εδώ έχουν συμπεριληφθεί και ευπαθείς, υγειονομικοί και εκπαιδευτικοί και για αυτό ο συνολικός αριθμός ει ναι μεγαλύτερος από τον 2ο πίνακα που ακολουθεί) και η μπλε γραμμή την ηλικιακή ομάδα 18-24:

Ενδεικτικό είναι ότι ενώ στους νέους (18-24) μέχρι 3 Ιουλίου ο μεγαλύτερος ημερήσιος αριθμός προσέλευσης που είχε καταγραφεί ήταν 15.608 στις 28 Ιουνίου, στις 5 Ιουλίου προσήλθαν 23.875 και στις 6 Ιουλίου 22.116.

Στο γενικό σύνολό ξεπεράσαμε και πάλι τους 100.000 εμβολιασμούς ημερησίως  στις 5 Ιουλίου (111849) και στις 6 Ιουλίου (103.353).

Αναλυτικά οι εμβολιασμοί ανα ηλικιακή ομάδα από 24 Ιουνίου μέχρι και 6 Ιουλίου:

Την ικανοποίησή του για τη σημαντική επιτάχυνση στα ραντεβού για εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας Κερατσινίου.

«Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για το γεγονός ότι τις τελευταίες επτά μέρες είδαμε μία σημαντική επιτάχυνση ως προς την προθυμία των συμπολιτών μας να κλείσουν ραντεβού» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, και εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή τη τάση θα συνεχιστεί και θα ενισχυθεί.

Παράλληλα επανέλαβε την έκκλησή του όσοι πολίτες «δεν το έχουν κάνει ακόμα, να σπεύσουν να εμβολιαστούν» τονίζοντας ότι «τα δουλεύουν, είναι αποτελεσματικά, σας προστατεύουν, μας προστατεύουν όλους».

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ