: Το πρώτο σκέλος των νέων μέτρων τίθεται σε ισχύ από αύριο Παρασκευή στις 6 το πρωί, ενώ το δεύτερο από τις 3 Ιανουαρίου.

Πότε θα γίνει η δεύτερη φάση των μέτρων

Σε δύο φάσεις θα εφαρμοστούν τα νέα μέτρα για την καταπολέμηση της ». Το πρώτο σκέλος των νέων μέτρων τίθεται σε ισχύ από αύριο Παρασκευή στις 6 το πρωί, ενώ το δεύτερο από τις 3 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, από 3 Ιανουαρίου τα νέα θα αφορούν τη διασκέδαση αναφορικά με το ωράριο, αθλητικές εκδηλώσεις και τηλεργασία. Για τα είπε ότι θα ανοίξουν κανονικά, ενώ μπορεί να εξετασθεί το πρωτόκολλο βάσει του οποίου θα λειτουργούν. Όπως είπε ο υπουργός από τις 3 Ιανουαρίου και μετά θα ληφθούν νέα μέτρα, η επιτροπή θα συνέλθει και πάλι τη Δευτέρα για να εξετάσει τα νέα δεδομένα.

«Θα κάνουμε ό,τι απαιτείται για την αντιμετώπιση της παραλλαγής «Όμικρον» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, χωρίς πανικό και χωρίς εφυσηχασμούς» υπογράμμισε κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Προτού δώσει το λόγο στον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι τα νέα μέτρα δεν περιλαμβάνουν καθολικούς περιορισμούς και , αλλά αποτελούν αναγκαίες προσαρμογές στην υφιστάμενη κυβερνητική στρατηγική με στόχο την αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως αυτή πλέον διαμορφώνεται.

Λίγο αργότερα, αναφορικά με τα μέτρα που θα ισχύουν από τις 3 Ιανουαρίου, ο κ. Πλεύρης είπε ότι δεν υπάρχει ούτε συζήτηση ούτε εισήγηση που να αφορούν σε . Τα μέτρα θα αφορούν κυρίως τη διασκέδαση, δεν θα αφορούν σχολεία. Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά από εκεί πέρα μπορεί να επικαιροποιηθεί το πρωτόκολλο.