: Ο  διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά, εκτίμησε πώς με την πάροδο του χρόνου, η Covid 19, πιθανότατα θα εξελιχθεί σε εποχική γρίπη με ετήσιο .

Πότε θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα

Ο Μπουρλά εκτιμά σύμφωνα με το BusinessInsider, ότι θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα, μέσα στον επόμενο χρόνο, αν και, όπως είπε, θα συνεχίσουν να εμφανίζονται νέες και εκτίμησε ότι με την πάροδο του χρόνου, η covid-19 πιθανότατα θα εξελιχθεί σε εποχική γρίπη.

Σε συνέντευξή του στο ABC News, ο Τζορτζ Στεφανόπουλος του ζήτησε να τοποθετηθεί ως προς τις δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Moderna, Στεφάν Μπανσέλ, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα προέβλεψε ότι η πανδημία «θα τελειώσει μέσα στον επόμενο χρόνο».

Απαντώντας ο Μπουρλά ανέφερε: «Συμφωνώ με την άποψη ότι μέσα σε ένα χρόνο θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονική ζωή» προσθέτοντας ωστόσο, πως «αυτό δεν σημαίνει πως θα πάψουν να μας απασχολούν».

Άλμπερτ Μπουρλά: Πόσο επικίνδυνη είναι η μετάλλαξη του ιού

Τόνισε μάλιστα, πως η Covid-19 με την πάροδο του χρόνου, πιθανότατα να εξελιχθεί σε μια εποχική γρίπη η οποία θα απαιτεί για την αντιμετώπιση των νέων μεταλλάξεων που θα εμφανίζονται από εδώ και στο εξής σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Νομίζω ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι οι ετήσιοι εμβολιασμοί. Αλλά δεν το γνωρίζουμε πραγματικά. Πρέπει να περιμένουμε και να δούμε τα δεδομένα» δήλωσε χαρακτηριστικά.