: Ο υπουργός Υγείας , μέσα από την συνέντευξή του δήλωσε πως δεν πρόκειται να υπάρξουν περιοριστικά μέτρα για τους εμβολιασμένους πολίτες.

«Είναι συνειδητή μας επιλογή ότι όποιος έχει εμβολιαστεί δεν θα δεχθεί περιορισμούς», λέει ο υπουργός Υγείας, προσθέτοντας ότι τα νέα μέτρα για τους είναι πιεστικά όχι εν είδει τιμωρίας, αλλά επειδή εκείνοι κινδυνεύουν περισσότερο.

Ο Θάνος Πλεύρης διαβεβαιώνει στο Newsbomb, επίσης πως η Πολιτεία θα διασφαλίσει την αναγκαία θεραπεία για όλους τους πολίτες παρά την πίεση στις ΜΕΘ – προσθέτει, ωστόσο, ότι το σύστημα Υγείας έχει συγκεκριμένες δυνατότητες.

Στέλνει επίσης καθαρό μήνυμα ότι εάν ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας δεν συνεργαστεί η κυβέρνηση θα προχωρήσει και σε επιτάξεις εφόσον χρειαστεί, ενώ αποκρούει την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την πρόταση για επιτροπή επιδημιολόγων διακομματικής αποδοχής λέγοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας «πολιτικοποιεί τους επιστήμονες».

Σε ό,τι αφορά την υποχρεωτικότητα των είναι επίσης κατηγορηματικός στο ότι δεν πρόκειται να επεκταθεί πέραν των υγειονομικών, επικαλούμενος τόσο πρακτικούς όσο και σε συνταγματικούς λόγους.

Απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε η κυβέρνηση για την εξαίρεση της Εκκλησίας από τα νέα περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους ο Θάνος Πλεύρης δηλώνει ότι «αυτή η κυβέρνηση όταν χρειάστηκε έκλεισε τις εκκλησίες» και λέει πως και οι ιερείς και οι εργαζόμενοι στους ναούς είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλονται σε δύο rapid test την εβδομάδα.

Ο υπουργός Υγείας μιλά επίσης για τον τομέα του φαρμάκου, δηλώνει πως ο ίδιος δεν είναι «οπαδός του clowback» το οποίο χαρακτηρίζει «λανθασμένο μέτρο» και προαναγγέλλει «δραστική μείωσή του μέσα στο 2022»