: Καθοριστικό το ποσοστό του 80% για την ανοσία μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού, αναφέρει η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθηνάς – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

Η κ. Παγώνη αναφέρει στο Newsbomb πρέπει να φτιάξουμε το τείχος ανοσίας στο 80%, γιατί μπαίνοντας στο φθινόπωρο τα πράγματα αλλάζουν, καθώς δεν μας ευνοεί ούτε και ο καιρός.

Σύμφωνα με όσα εξήγησε στην μάχη του θα πρέπει να μπουν πιο ενεργά οι κινητές μονάδες που θα πρέπει να πάνε κοντά στους πολίτες, τους νέους και τους πιο ηλικιωμένους που δεν έχουν εμβολιαστεί.

«Η πολιτεία πλέον δεν θα πρέπει να να περιμένει να πάνε οι πολίτες να αλλά θα πρέπει να πάει σε αυτούς. Έξω από εκκλησίες για τους μεγαλύτερους και εκεί που συχνάζουν οι νέοι. Μόνο έτσι θα αυξηθεί το ποσοστό».

Η κατάσταση στη χώρα

Σε υψηλές πτήσεις κινήθηκαν τα χθεσινά που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, τα οποία φτάνουν τα 1.558. Οι θάνατοι των συνανθρώπων μας ήταν 10, ενώ οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις ΜΕΘ των νοσοκομείων όλης της χώρας είναι 123.

Στην Αττική τα συνολικά κρούσματα για την Κυριακή (18/7) είναι 610 ενώ στην Θεσσαλονίκη εκτοξεύτηκαν στα 112 και στην Κρήτη 206.

Τα κρούσματα σήμερα στην Αττική

Στην Αττική σήμερα, 18/07/2021 εντοπίστηκαν _ νέα σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Η κατανομή των κρουσμάτων στην Αττική σήμερα είναι εξής:

Ανατολική Αττική 79
Βόρειος Τομέας Αθηνών 108
Δυτική Αττική 15
Δυτικός Τομέας Αθηνών 64
Κεντρικός Τομέας Αθηνών 172
Νήσοι 11
Νότιος Τομέας Αθηνών 89
Πειραιάς 72

Τα κρούσματα ανά Περιφερειακή Ενότητα

Η Θεσσαλονίκη παρουσιάζει άνοδο το τελευταίο 24ωρο με 112 νέα Ανησυχία συνεχίζει να υπάρχει στις τάξεις των λοιμωξιολόγων για την κατάσταση στην Κρήτη με το Ηράκλειο να εκτοξεύεται σήμερα στα 91 κρούσματα, ενώ το Ρέθυμνο ακολουθεί με 50.

Κατανομή ανακοινωθέντων εγχώριων κρουσμάτων: Από το σύνολο των 1.558 νέων κρουσμάτων του νέου ιού στη χώρα τα 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Στην υπόλοιπη χώρα, αυξημένα κρούσματα καταγράφει η Λάρισα με 40 νέα κρούσματα, 33 βρέθηκαν στην Αχαΐα ενώ 27 υπάρχουν στην Μαγνησία και η Μύκονος καταγράφει 39 νέες μολύνσεις.