: Η κα Παγώνη, προειδοποίησε για δύσκολα Χριστούγεννα προειδοποίησε η τονίζοντας ότι η εμβολιαστική κάλυψη πρέπει να φτάσει στο 80%

Στην επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η χώρα, αναφέρθηκε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, κάνοντας λόγο για καταστροφικό σενάριο, αναφορικά με μια ενδεχόμενη επιβολή νέου , ενώ υπογράμμισε ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι δύσκολα.

«Τα Χριστούγεννα θα είναι πολύ δύσκολα. Lockdown δεν πρέπει να γίνει, θα είναι μεγάλο λάθος. Θα είναι πρόβλημα, δεν είναι αστεία. Θα στολίσουμε από τώρα τα σπίτια μας για να αλλάξει η διάθεσή μας, γιατί αν ακούμε κάθε μέρα 7.000 κρούσματα δεν θα αντέξουμε», είπε η Ματίνα Παγώνη μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (5/11) στο MEGA.

«Πέρυσι δεν είχαμε μετάλλαξη Δέλτα, φέτος όμως που την έχουμε και ακόμα οι περισσότεροι δεν έχουν καταλάβει πόσο επιθετική και μεταδοτική είναι, γι αυτό ακριβώς υπάρχει έξαρση . Αν είχαμε εβμολιαστεί στο 80% που είχαμε ως στόχο από τέλος Αυγούστου θα ήμασταν ελεύθεροι, θα ήμασταν διαφορετικά. Μετά από δύο χρόνια ο καθένας ξέρει πως πρέπει να συμπεριφερθεί. Ο καθένας πρέπει να αναλογιστεί τις ευθύνες τους. Όσοι είναι ανεμβολίαστοι, τους παρακαλώ να εμβολιαστούν για να κάνουμε ωραία Χριστούγεννα», ανέφερε χαρακτηριστικά η καθηγήτρια.

Η ίδια στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην γρίπη, η οποία όπως είπε «δεν θα είναι όπως πέρυσι, αλλά πολύ πιο διαφορετική». Επιπλέον, ευχήθηκε να μη φτάσουν οι ανεμβολίαστοι ποτέ σε νοσοκομείο και να μη χρειαστεί αν νοσηλευτούν σε ΜΕΘ.

«Ο εμβολιασμός είναι κάτι που έχουμε εξηγήσει με μελέτες, ασφάλεια και αποτελέσματα. Δεν κρύψαμε ότι μπορεί να κάνει επιπλοκή, και είπαμε μάλιστα ποια είναι», τόνισε.