Κορονοϊός Μέτρα : Τι ισχύει για ντελίβερι και γενικό lockdown

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔11/08/2020 - 21:57 | Author: Newsroom Ipaidia

: Νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση εξαιτίας των κρουσμάτων του κορονοϊού. Πολλές επιχείρησεις πρέπει να αλλάξουν το ωράριό τους ενώ τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και τα μπαρ θα ανοίγουν νωρίτερα το απογευμα. Τι ισχύει για τα ντελίβερι.

- νέα μέτρα: Τι ισχύει για τα

 

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προσταστίας, Νίκο Χαρδαλιά, από την απαγόρευση λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού χαρακτήρα μετά τις 23:00, εξαιρούνται εταιρείες delivery καθώς και take away.

Από 1η Αυγούστου μέχρι σήμερα στη χώρα είχαμε 961 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, γεγονός που οδήγησε στη χθεσινή απόφαση της κυβέρνησης επιβολής νέων μέτρων, ώστε να ανακοπεί την αυξητική τάση της επιδημίας κατά την καθιερωμένη εβδομαδιαία ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ - Ανακοίνωση αποτελεσμάτων: Το χρονοδιάγραμμα

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε αναλυτικά στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση, και ξεκαθάρισε ότι η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR test) για τους εισερχόμενους στη χώρα δεν ισχύει για τα παιδιά μέχρι της ηλικίας των 10 ετών.

Κορονοϊός Ν. Χαρδαλιάς: Τα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού - Τι είπε για τα SMS

Επίσης, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι από την 1η Ιουλίου έως την 10η Αυγούστου έχουν πραγματοποιηθεί 266.116 μοριακά τεστ σε 2.162.251 εισερχομένων στη χώρα και διαπιστώθηκαν 508 ενεργά κρούσματα κορονοϊού. Από αυτά 164 παραμένουν ενεργά, 243 επέστρεψαν στις χώρες τους, ενώ 101 είναι πλέον μη ενεργοί και παραμένουν στην χώρα μας.

Ο Ν.Χαρδαλιάς τόνισε την ανάγκη τήρησης από όλους και των ατομικών μέτρων προστασίας να μην έχουν πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων.

Τέλος υπογράμμισε επίσης ότι στα καταστήματα που δεν θα τηρούν το μέτρο του κλεισίματος στις 24.00, θα επιβάλλεται 10.000 ευρώ στην πρώτη παράβαση ενώ στη δεύτερη παράβαση υπάρχει αναστολή λειτουργίας για 20 ημέρες.

Χαρδαλιάς: «Δεν ισχύουν οι φήμες ολικού »

Για το αν θα υπάρξουν άλλα νέα μέτρα, o κ. Χαρδαλιάς τόνισε: «Κάθε βήμα υπάρχει και νέα εναλλακτικά μέτρα. Όλα είναι πάνω στο τραπέζι. Δεν ισχύουν οι φήμες ολικού lockdown».

Το ηλικιακό γκρουπ 24 – 69 ετών βρίσκεται στο επίκεντρο των υγειονομικών αρχών, όπως σημείωσε κατά την ενημέρωσή του ο υφυπουργός. “Καθημερινά μελετάμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των κρουσμάτων. Τελευταία μάς απασχολεί περισσότερο το ηλικιακό γκρουπ 24-69” σημείωσε.  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: