Κορωνοϊός: Με κάρτα εισόδου στα super markets: Πώς θα λειτουργούν πλέον

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔16/03/2020 - 10:03 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Κορωνοϊός – Με κάρτα εισόδου  θα μπορούν οι πολίτες να εισέρχονται στα super markets . Κανείς δεν θα μπορεί να μπαίνει χωρίς την κάρτα, ενώ αναλόγως τα τ.μ. , θα γίνεται συγκεκριμένος αριθμός ατόμων δεκτός.

«Σε εφαρμογή των μέτρων του Υπουργείου Ανάπτυξης θα υπάρχει αριθμημένη κάρτα εισόδου και διαίρεση των τετραγωνικών. Δε θα μπορεί να μπαίνει κανένας πελάτης χωρίς την κάρτα. Την κάρτα θα την αφήνει στην έξοδο του καταστήματος. Όλα τα ράφια είναι εντελώς γεμάτα αυτά και με τα αντισηπτικά που είναι ο κωδικός με την μεγαλύτερη πίεση δεν υπάρχει λόγος πανικού. Χρειάζεται αποφυγή συνωστισμού. Οι κανόνες να τηρηθούν, επάρκεια υπάρχει, η μάχη για να κερδηθεί πρέπει ο καθένας να καταλάβει τι κάνει», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης τονίζοντας πως οι καταστηματάρχες οφείλουν να δηλώσουν το απόθεμα που διαθέτουν.

«Θα κατάσχονται όσες δε δηλωθούν και αν δεν δικαιολογείται η τιμή τους τα πρόστιμα εξοντωτικά, κυρίως σε αθέμιτο κέρδος», πρόσθεσε.

Ουσιαστικά η απόσταση ανάμεσα σε δύο άτομα θα πρέπει να είναι το λιγότερο δύο μέτρα.

Πώς θα λειτουργήσουν πλέον τα super markets

Επίβλεψη για την αποφυγή του συνωστισμού στις εισόδους.
Ένα άτομο ανά 10 τ.μ. με ελάχιστη απόσταση τα δύο μέτρα.
Λειτουργία και τις Κυριακές, μόνο για την παράδοση κατ’ οίκον ηλεκτρονικών παραγγελιών των καταναλωτών, ενώ επιτρέπεται ο ανεφοδιασμός τους όλο το 24ώρο.
Στις εισόδους υποχρεωτικά πρέπει να υπάρχει συσκευή με απολυμαντικό/αντισηπτικό υγρό για ελεύθερη χρήση του από τους καταναλωτές.
Όλοι οι χώροι θα πρέπει να απολυμαίνονται και να αερίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Τέλος, να σημειωθεί πως γάντια προστασίας θα για κάθε συναλλαγή θα χρησιμοποιούνται σε όλες τις λαϊκές αγορές της Αττικής, μετά από πρωτοβουλία της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών να διαθέσει δωρεάν γάντια προς τους καταναλωτές, αμέσως μόλις οι τελευταίοι κατευθυνθούν σε κάποιο πάγκο και ετοιμάζονται να διαλέξουν τα προϊόντα, τα οποία επιθυμούν να αγοράσουν.

Πώς θα λειτουργήσουν τα ΕΛΤΑ;

Με επίσημη ανακοίνωσή τους, τα ΕΛΤΑ ενημερώνουν πως από σήμερα Δευτέρα μέχρι νεωτέρας θα λειτουργούν κατά ίδιο τρόπο με τα super market, δηλαδή ένας πελάτης ανά 10 τμ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η είσοδος των πελατών στα ταχυδρομικά καταστήματα θα γίνεται τμηματικά, ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα του χώρου (ένας πελάτης κάθε 10τμ) με μέγιστο αριθμό πελατών σε αναμονή, τα 3 άτομα. Οι υπόλοιποι πελάτες θα πρέπει να περιμένουν υποχρεωτικά την σειρά τους εκτός του χώρου του καταστήματος.
Οι παραδόσεις συστημένων, μικροδεμάτων και δεμάτων, οι εισπράξεις αντικαταβολής, οι πληρωμές συντάξεων και επιδομάτων και όλες οι συναλλαγές με τους ταχυδρόμους και τους διανομείς του ομίλου ΕΛΤΑ θα πραγματοποιούνται στην είσοδο του κτηρίου του παραλήπτη (κατοικίας ή επαγγελματικού χώρου), σε ανοικτό χώρο, τηρώντας την απαραίτητη απόσταση του ενός μέτρου, ενώ για την υπογραφή θα χρησιμοποιούνται τα μέσα (στυλό) του πελάτη.

Επίδομα για 390.000 μισθωτούς σε επιχειρήσεις που κλείνουν λόγω κορονοϊού

Πρύτανης ΕΚΠΑ: Οι αριθμοί τρομάζουν, αλλά δε βρισκόμαστε στο έλεος του κορωνοϊού

Κορωνοϊός: «Μη γίνεις σαν τον Γιώργο» – To video που πρέπει να δείτε

Κορωνοϊός- Κλειστά σχολεία: Από Αχαΐα και Ηλεία ξεκινά η εξ αποστάσεως εκπαίδευση

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: