Κορωνοϊός – Έρευνα: Τo 80% των Ελλήνων έκοψε τις εξόδους

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔15/03/2020 - 18:07 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Υπέρ του «λουκέτου» στα σχολεία είναι το 89% των πολιτών που πήραν μέρος στην έρευνα της εταιρείας Interview, σχετικά με τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Η πλειοψηφία του κόσμου φαίνεται ότι έχει κόψει τις εξόδους σε εστιατόρια και καφετέριες, ενώ το 75% έχει περιορίσει τις κοινωνικές επαφές.

Το 78% περιόρισε τις μετακινήσεις του και το 71% τάσσεται υπέρ της αναβολής της Θείας Κοινωνίας.

Το 62% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι αρκετά για να σταματήσουν την εξάπλωσή του κορωνοϊού, ενώ το 38% εκτιμά πως χρειάζονται κι άλλα.

Πιο αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας

Το 78% έχει περιορίσει τις μετακινήσεις, ενώ αντίθετα δεν περιόρισε τις μετακινήσεις του το 22%.

Το 80% μείωσε τις εξόδους του σε εστιατόρια και καφετέριες, σε αντίθεση με το 20% συνεχίζει τις συνήθειές του. Το 75% παραδέχεται πως η πανδημία έχει μειώσει γενικότερα τις κοινωνικές επαφές.

Το 90% δεν έχει σκεφτεί ή δεν έχει προβεί, μέχρι στιγμής, σε ηλεκτρονική αγορά των προϊόντων που συνήθως προμηθεύεται από σούπερ μάρκετ, εύρημα το οποίο -σύμφωνα με την εταιρεία που διενήργησε τη δημοσκόπηση- φαίνεται πως διαψεύδει τις μεμονωμένες εικόνες περί «πανικού» από την πλευρά των καταναλωτών προκειμένου να στοκάρουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Οι πολιτες προμηθεύονται αντισηπτικά για τον κορωνοϊο

Αντίθετα, πολύ μεγαλύτερη σπουδή επέδειξαν οι πολίτες στην προμήθεια- αναζήτηση ιατρικών μασκών, καθώς το 52% έχει πράξει κάτι τέτοιο, έναντι του 48% που απαντά όχι/μάλλον όχι. Σε πολύ υψηλά επίπεδα κυμαίνεται και η προμήθεια αντισηπτικού υγρού/μαντηλάκια, καθώς έχει αγοράσει ή αναζητήσει το 82% των ερωτώμενων.

Κορωνοϊος και σχολεία

Όσον αφορά το κλείσιμο των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, το 89% το θεωρεί σωστό ως μέτρο, ενώ το 11% υπερβολικό. Για το ενδεχόμενο εργασίας από το σπίτι, το 70% απαντά πως η απασχόλησή του απαιτεί φυσική παρουσία και το 30% ότι δύναται να εργαστεί και από την οικία του.

Κορωνοϊός: «Μάσκες του 1,40 πωλούνται πλέον 7 ευρώ»  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: