: Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινου, έδωσε οδηγίες για τη μάσκα στην παραλία αλλά και πώς να κάνουμε ασφαλές μπάνιο.

Πώς θα κάνουμε ασφαλές μπάνιο

Η καθηγήτρια ανέφερε πώς στην παραλία εκτός του νερού, μπορείς να φοράς . Μπορούμε να κρατάμε αποστάσεις. Στην παραλία εκτός του νερού, μπορείς να φοράς μάσκα. Μπορούμε να κρατάμε αποστάσεις. Να διαλέγουμε παραλίες που να είναι πιο ερημικές, να αποφεύγουμε παιχνίδια που θα μας φέρουν σε επαφή με ανθρώπους. Ο εξωτερικός χώρος είναι σημαντικά καλύτερος κυρίως για το θέμα της μετάδοσης του και για οικονομικούς λόγους και για πρόληψης άλλων νοσημάτων που θα σχετιστούν με την πανδημία σιγά – σιγά. Νομίζω ότι το να μπορέσουμε να τηρήσουμε αποστάσεις, θα το καταφέρουμε στην Ελλάδα. Έχει πολύ όμορφες παραλίες και ερημικές. Όσοι μπορούμε, ας επιλέξουμε κάτι τέτοιο.

 

Σχολιάζοντας τις προειδοποιήσεις ορισμένων επιστημόνων για τέταρτο κύμα το φθινόπωρο, η κ. Λινού καθησυχάζει και υπογραμμίζει τη σημασία του Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να μην έχουμε άλλο μεγάλο κύμα επειδή συνεχίζεται ο εμβολιασμός και λίγο-πολύ όλοι έχουμε συνηθίσει να προσέχουμε και αυτό θα είναι πάρα πολύ θετικό. Όσο πιο πολλοί εμβολιαστούμε, τόσο πιο πολλούς ανθρώπους προστατεύουμε γύρω μας, όχι μόνο τον εαυτό μας. Αναφορικά με τις παρενέργειες των , η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ είπε: Πρέπει να ξεπεράσουμε και τον φόβο που δημιουργούν οι παρενέργειες.