Κορονοϊός – Ιταλία: Λουκέτο σε όλα εκτός από φαρμακεία και σούπερ μάρκετ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔12/03/2020 - 11:25 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

«Αποφασίσαμε λοιπόν να κηρύξουμε τον Covid – 19 πανδημία», ανέφερε χθες (11/03) ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Tedros Adhanom, την ώρα που περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό στην Ευρώπη και 930 έχουν χάσει τη ζωή τους.

Στο κέντρο αυτής της πανδημίας βρίσκεται, για την Ευρώπη, η Ιταλία με περισσότερα από 12.400 κρούσματα και 196 θανάτους σε ένα 24ωρο.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, η Ιταλία υιοθέτησε ακόμα σκληρότερα μέτρα, στην προσπάθειά της να περιορίσει το «χτύπημα» του κοροναϊού.

Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε τα εξής:

«Προχωρούμε βαθμιαία και τώρα κάνουμε νέο βήμα. Η Ιταλία μένει μια ενιαία ζώνη, αλλά θα κλείσουν όλα τα καταστήματα, με μόνη εξαίρεση στα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία. Θα μπορούν, όμως, να γίνονται παραδόσεις κατ΄οίκον. Ζητάμε την αύξηση της τηλε-εργασίας, ενώ οι βιομηχανίες πρέπει να εφαρμόσουν τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Θα συνεχίσουν να λειτουργούν οι δημόσιες μεταφορές και άλλες βασικές υπηρεσίες, όπως τα ταχυδρομεία.

Ο κανόνας παραμένει ο ίδιος: περιορίζουμε τις μετακινήσεις μας όσο μπορούμε. Βέβαια, έχουμε επίγνωση ότι μόλις αρχίσαμε να αλλάζουμε τις συνήθειές μας και ότι για να δούμε αποτέλεσμα, θα χρειαστούν περίπου δυο εβδομάδες. Ακόμη και αν συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων, δεν σημαίνει ότι πρέπει να λάβουμε και άλλα μέτρα. Σύντομα, δε, θα ορίσω ειδικό επίτροπο για την διαχείριση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στον τομέα της υγείας. Αν όλοι μας σεβαστούμε τους κανόνες αυτούς, θα βγούμε πιο γρήγορα από την κατάσταση συναγερμού. Η συλλογικότητα είναι και η δύναμη της χώρας μας».

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Κόντε, θα κλείσουν μπαρ, κομμωτήρια σε όλη την Ιταλία.

Επίσης, λουκέτο θα μπει και σε εστιατόρια που δεν μπορούν να εγγυηθούν ότι θα τηρείται απόσταση ενός μέτρου μεταξύ των πελατών.

Κορωνοϊός: Αποζημίωση 500 ευρώ το μήνα σε εργαζόμενους -Ποιούς αφορά

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: