Κορωνοϊός: Αποζημίωση 500 ευρώ το μήνα σε εργαζόμενους – Ποιούς αφορά

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔12/03/2020 - 10:13 | Author: Newsroom Ipaidia

Αποζημίωση 500 ευρώ το μήνα σε εργαζόμενους επιχειρήσεων που υποχρεώθηκαν σε λουκέτο. Την καταβολή επιδόματος ύψους 500 ευρώ μηνιαίως για δύο – τρεις μήνες έως και το Μάιο στους εργαζόμενους των οποίων οι επιχειρήσεις έβαλαν «λουκέτο» με διοικητική εντολή (Αχαϊα, Ηλεία Ζάκυνθο) θα προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Το επίδομα θα λάβουν και οι εκπαιδευτικοί των ιδιωτικών σχολείων και των φροντιστηρίων.

Αποζημίωση ειδικού τύπου

Το επίδομα που ονομάζεται αποζημίωση ειδικού τύπου εκτιμάται ότι θα χορηγηθεί σε περίπου 200.000 εργαζόμενους οι οποίοι απασχολούνται σε επιχειρήσεις που έκλεισαν οι ενδεχομένως κλείσουν στο μέλλον με κρατική εντολή.

Στη συνάντηση που είχαν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός εργασίας Γιάννης Βρούτσης εξειδίκευσαν το μέτρο το οποίο υπολογίζεται ότι θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό με 100 εκ. ευρώ το επόμενο δίμηνο.

Σε περίπτωση που ο εργοδότης αποφασίσει για προληπτικούς λόγους να κλείσει την επιχείρησή του είναι υποχρεωμένος να καταβάλει τους μισθούς των υπαλλήλων.

Αντίθετα αν η αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης οφείλεται σε λόγους «ανωτέρας βίας», δηλαδή με κρατική εντολή, οι εργοδότες δεν είναι υποχρεωμένοι από το νόμο να καταβάλλουν μισθούς στους εργαζόμενους για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η αναστολή λειτουργίας.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Κορωνοϊός: Συμπτώματα – Οδηγίες – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Αμερικανοί επιστήμονες: 5 ημέρες κατά μέσο όρο η ασυμπτωματική φάση επώασης του κορωνοϊού

Κορωνοϊός: Αυτή είναι η ΠΝΠ για αναστολές πληρωμών, ειδικές άδειες και ματαίωση παρελάσεων

Κορωνοϊός: «Μείνετε Σπίτι» -Οδηγίες από την ΓΓ Πολ.Πρoστασίας

Κορωνοϊός: Πρώτος νεκρός ο 66χρονος στο Ρίο

Κορωνοϊός: Τι σημαίνει η κήρυξη πανδημίας

Αναβάλλονται τα χειρουργεία λόγω κορωνοϊού – Θα γίνονται μόνο τα έκτακτα

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: