Κορονοϊός: Η αποτελεσματικότητα των self test θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες

Κορονοϊός: Η αποτελεσματικότητα των self test θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες

: Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, τόνισε πώς αποτελεσματικότητα των θα εξαρτηθεί από τος συνθήκες, όπως το πού θα γίνεται, τι θα κάνουν όσοι βρίσκονται θετικοί .

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, είπε αρχικά ότι αυτό που έχει αποδειχθεί είναι ότι αν κάποιος έχει νοσήσει ήδη και κάνει έστω και μια δόση του , θα αποκτήσει υψηλά ποσοστά ανοσίας.

Ερωτηθείς για το αν κάποιος μπορεί να κάνει τις δυο δόσεις του εμβολιασμού με διαφορετικά εμβόλια, είπε πως δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να εξαχθούν συμπεράσματα.

Αναφερόμενη ειδικά στο εμβόλιο της δήλωσε πως θα ήθελε να είναι προσεκτική ειδικά για αυτό το εμβόλιο, καθώς υπάρχει ένας προβληματισμός για τις ανακοινώσεις της εταιρείας αναφορικά με τη αποτελεσματικότητα του.

Συμπλήρωσε όμως πως σε κάθε περίπτωση είναι προτιμότερο να με όποιο εμβόλιο βρούμε γιατί μειώνονται κατά πολύ οι κίνδυνοι.

Σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό των παιδιών, είπε πως δεν υπάρχουν μελέτες και δεδομένα, καθώς το εμβόλιο δεν έχει δοκιμαστεί σε παιδιά.

Τέλος και μιλώντας για τα self test, υπογράμμισε πως η αποτελεσματικότητα τους θα εξαρτηθεί από τος συνθήκες, όπως το πού θα γίνεται, τι θα κάνουν όσοι βρίσκονται θετικοί κ.α.

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !