: Τι είπε ο κ. Γεωργαντάς  αναφορικά με το πότε αναμένεται ο για τους πολίτες που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30.

Η πρώτη εκτίμηση για το πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα των για από τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργο Γεωργαντά

«Δεν είναι μακριά ο για τους κάτω των 30 ετών» είπε αρχικά ο κ. Γεωργαντάς στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 και στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Πιστεύω ότι τον Ιούνιο θα έρθουν τα ραντεβού για τους κάτω των 30».

Σύμφωνα με τον ίδιο ο αριθμός των πολιτών ηλικίας 30-39 ετών που έκλεισαν ήδη ραντεβού για μέχρι το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας το πρωί της ίδιας ημέρας, ήταν περίπου 100.000.

Κατά την εκτίμηση του κ. Γεωργαντά ο αριθμός των πολιτών που θα έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση μέχρι τον Μάιο θα ανέλθει στα τέσσερα εκατ.Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ξεκαθάρισε, επίσης, ότι «κανείς δε θα μείνει ανεμβολίαστος».

Πώς θα κλείσουν ραντεβού οι γεννηθέντες το 1991

Κανονικά – σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες – θα μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους για το εμβόλιο κατά της COVID οι πολίτες που έχουν γεννηθεί το 1991, αλλά δεν έχουν ακόμα συμπληρώσει το 30ο έτος της ηλικίας τους.

Αν και αρχικά επετράπη η είσοδός τους στην πλατφόρμα και προγραμμάτισαν τα ραντεβού τους, στη συνέχεια έλαβαν μήνυμα ακύρωσης, καθώς δεν έχουν συμπληρώσει ακόμα το 30ο έτος της ηλικίας τους.

Πηγές του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, έκανα γνωστό – αφού παρατηρήθηκε το πρόβλημα – ότι το ζήτημα διευθετήθηκε και οι νέοι που ανήκουν στην εν λόγω ηλικιακή κατηγορία θα εμβολιαστούν κανονικά. Μάλιστα, θα λάβουν σχετικό μήνυμα προκειμένου να μπουν στην πλατφόρμα να επαναπρογραμματίσουν τα ραντεβού τους.

Το χρονοδιάγραμμα

Το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για τις ηλικίες 30-39 ετών και από τη Μεγάλη Τετάρτη είναι διαθέσιμα ραντεβού με το εμβόλιο της .

Το άνοιγμα της πλατφόρμας για τα άτομα της ηλικιακής ομάδας 40-44 θα γίνει την Μεγάλη Πέμπτη στις 29 Απριλίου, και παλι για το εμβόλιο της . Το Μεγάλο Σάββατο, 1η Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα για τους 45-49 ετών. Η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα έχει διαθέσιμα ραντεβού με όλα τα εμβόλια, με βάση τη σειρά προτεραιότητας που έχει ορίσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Οι εμβολιασμοί τον Μάιο θα επιταχυνθούν, ενώ από τις 5 Μαΐου αναπτύσσονται 1.500 εμβολιαστικά κέντρα και αναμένεται να προστεθούν και άλλα.