: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για ανακοινώσεις σήμερα σχετικά με τη τρίτη δόση του άφησε ο ΓΓ Συντονισμού της κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης

Το απόγευμα οι ανακοινώσεις

Σύμφωνα με τον ΓΓ Συντονισμού της κυβέρνησης, Θανάση Κοντογεώργη και τον ΓΓ Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, σήμερα θα υπάρχουν εξελίξεις με την τρίτη δόση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb, η συνεδρίαση της εθνικής επιτροπής θα ξεκινήσει σήμερα, Παρασκευή, το μεσημέρι με αυξημένες πιθανότητες να υπάρξει τελική απόφαση μέχρι το τέλος της ημέρας.

«Η εθνική επιτροπή υπό την κ. Θεοδωρίδου που έχει κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά όλο αυτό το διάστημα, λαμβάνει υπόψη τα επιστημονικά δεδομένα και όντως φαίνεται από τις συζητήσεις που γίνονται, ότι ίσως το 4μηνο είναι ο πρόσφορος χρόνος. Θεωρώ ότι ακόμα και σήμερα θα συνέλθει η επιτροπή πάλι, που το εξετάζει ήδη, επομένως θα έχουμε και ως προς αυτό μια εξέλιξη» είπε χαρακτηριστικά ο Θανάσης Κοντογεώργης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Υπενθύμισε, επίσης, ότι η 13η Δεκεμβρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για να κάνουν την τρίτη δόση οι άνω των 60 ετών προκειμένου να μην έχουν δυσκολία στην πρόσβαση σε εσωτερικούς χώρους.

«Βλέπουμε μια τάση που έχει επιβεβαιωθεί και τις 3 τελευταίες ημέρες, τουλάχιστον μέχρι χθες το βράδυ (σ.σ. Πέμπη) είχαμε ξεπεράσει τον αριθμό των 41.000. Οι άνθρωποι σε αυτές τις ηλικίες δεν είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένοι για να μπουν στην πλατφόρμα, σηκώνονται, πάνε στο φαρμακείο ή στο ΚΕΠ για να κλείσουν ραντεβού. Παρ’ όλα αυτά η αύξηση είναι πολύ σημαντική και νομίζω ότι είναι ένα δώρο που κάνουν οι άνθρωποι στον εαυτό τους για το επόμενο διάστημα» πρόσθεσε ο κ. Κοντογεώργης.

Από την πλευρά του ο Μάριος Θεμιστοκλέους είπε στον ΣΚΑΪ ότι «το απόγευμα θα γίνουν οι ανακοινώσεις» που θα αφορούν την τρίτη δόση, αφού προηγηθεί η συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών αναφέροντας ως πιθανότερο σενάριο ότι η τρίτη δόση σε τέσσερις μήνες από τη δεύτερη θα ανοίξει για όλους.

«Υπάρχουν τα διαθέσιμα ραντεβού έχουμε το μηχανισμό. Όταν ανοίξει η πλατφόρμα. Όσοι έχουν εμβολιαστεί μέχρι τέλος Αυγούστου μέχρι τα μέσα Ιανουάριου θα έχουν εμβολιαστεί, έχουμε το μηχανισμό, θα το στηρίξουμε» πρόσθεσε ο κ. Θεμιστοκλέους.