Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πρόγραμμα.Σύμφωνα με τον διοικητή του , Σπύρο Πρωτοψάλτη, μέσα στο επόμενο 10ήμερο θα ανοίξει η πλατφόρμα για το πρόγραμμα   «» που αφορά 300.000 δικαιούχους.

O διοικητής του μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Πέμπτης (11/06) είπε ότι «μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα ανοίξει η πλατφόρμα, όλη η είναι ηλεκτρονική, δεν χρειάζεται να πάνε οι ενδιαφερόμενοι σε κάποια υπηρεσία, δεν χρειάζεται αυτοπρόσωπη παρουσία πουθενά, όλα γίνονται ηλεκτρονικά».

Eν συνεχεία αναφέρθηκε στον τρόπο που θα πληρωθούν οι του λέγοντας ότι: «Κανείς δεν παίρνει χρήματα στο χέρι. Παίρνουν έναν μοναδικό ηλεκτρονικό αριθμό δηλαδή ουσιαστικά μια ηλεκτρονική επιταγή την οποία όταν πάνε στο ξενοδοχείο λένε στον ξενοδόχο τον αριθμό αυτόν και ανάλογα με τα βράδια των διανυκτερεύσεων χρησιμοποιείται η επιταγή».

Ποιοί οι δικαιούχοι

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους δικαιούχους και στα εισοδηματικά κριτήρια του προγράμματος λέγοντας πως «δικαιούχοι είναι όσοι εργαζόμενοι έχουν τουλάχιστον 50 ημέρες ασφάλισης στο ΕΦΚΑ με εισφορές υπέρ του Οργανισμού Αγροτικής Εστίας ή έχουν 50 ημέρες παροχή μητρότητας ή έχουν 50 ημέρες επιδότηση ανεργίας, είτε έχουν ένα συνδυασμό των παραπάνω για 50 ημέρες το προηγούμενο έτος ή είναι γραμμένοι στο μητρώο ανέργων ΑμεΑ του . Δηλαδή ουσιαστικά είναι για εργαζόμενους και ανέργους που έχουν 50 ημέρες είτε ασφάλισης είτε ανεργίας επιδοτούμενης μέσα στο προηγούμενο έτος».

«Δεν υπάρχουν εισοδηματικά , όλοι μπορούν να κάνουν αίτηση αλλά η μοριοδότηση σταματάει στις 30.000 ευρώ, δηλαδή μέχρι 12.000 ευρώ υπάρχει μεγαλύτερη μοριοδότηση, μέχρι 20.000 ευρώ η δεύτερη μεγαλύτερη μοριοδότηση και μέχρι 30.000 ευρώ η τρίτη μεγαλύτερη μοριοδότηση για οικονομικό εισόδημα. Δηλαδή ουσιαστικά όλοι μπορούν να κάνουν αίτηση αλλά η μοριοδότηση σταματάει στις 30.000 ευρώ», πρόσθεσε και τόνισε πως «υπάρχουν μόρια για τα παιδιά και για το πόσες μέρες έχεις ασφάλιση».