Υπουργείο Εργασίας: 67 εκατ. ευρώ για προνοιακές παροχές σε Άτομα με Αναπηρία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔26/07/2019 - 17:54 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Εγκρίθηκε δαπάνη, ύψους 67 εκατ. ευρώ, για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οικονομικού έτους 2019, σχετικά με την επιχορήγηση του για να καλυφθούν οι δαπάνες χορήγησης προνοιακών παροχών σε , σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Η ΕΣΑμεΑ κατέθεσε υπόμνημα στον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, σχετικά με τα αιτήματα και τις προτάσεις για το ασφαλιστικό στα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους.

Στην επιστολή, τονίζεται ότι την τελευταία δεκαετία τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους βίωσαν με τον πιο σκληρό τρόπο την οικονομική κρίση, εάν ληφθεί υπόψη το δυσβάστακτο πρόσθετο κόστος που απαιτείται για την κάλυψη των αναγκών που πηγάζουν από την αναπηρία τους.

Οι περικοπές, όπως αναφέρεται, στους μισθούς και τις συντάξεις των ατόμων με αναπηρία και με χρόνιες παθήσεις ήταν ιδιαίτερα επώδυνες και πιο έντονες σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Για αυτό το λόγο η ΕΣΑμεΑ, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ορίζει ως επιτακτική η ανάγκη για τον άμεσο σχεδιασμό και την εφαρμογή ενός δίκαιου ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος, το οποίο μέσω της διατήρησης ή και ενίσχυσης του εισοδήματος των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, θα συμβάλει στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και στη διαφύλαξη της αξιοπρέπειάς τους. • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !  • express

   europalso

  Enter your email address: