«Το κράτος και η εξουσία δεν ανήκει σε κανένα κόμμα παρά μονάχα στον ελληνικό λαό», τόνισε σε συνέντευξή της στο «Ραδιόφωνο 247», η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη.

Η υπουργός έκανε λόγο για «νέα ήθη στην πολιτική ζωή του τόπου» αναφορικά με την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η ΝΔ, σχετικά με τη διαδικασία επιλογής Διοικητικών και Τομεακών Γραμματέων.

«Στην ΝΔ δεν μπόρεσαν να σταματήσουν και να αποδομήσουν την διοικητική μεταρρύθμιση που υλοποιείται από αυτή την κυβέρνηση. Είναι φανερό ότι δεν αντέχουν άλλο εκτός εξουσίας ενώ δεν μπορούν να απεμπλακούν από την, διαχρονικά, ιδιοκτησιακή αντίληψη που έχουν για το κράτος», υπογράμμισε η κ. Γεροβασίλη.

«Η πρόοδος που έχει επιτευχθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο κομμάτι της διοικητικής μεταρρύθμισης έχει αναγνωριστεί από διεθνείς θεσμούς, όπως αποτυπώθηκε άλλωστε και στην τελευταία έκθεση του ΟΗΕ» ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

«Η διαδικασία επιλογής Διοικητικών και Τομεακών Γραμματέων έχει γίνει με όλα τα εχέγγυα της αντικειμενικότητας και της διαφάνειας. Αυτό δεν αμφισβητήθηκε από κανέναν ούτε από τους Θεσμούς και γι αυτό άλλωστε προσπαθούν να την ακυρώσουν.

»Ως τώρα σε αυτές τις θέσεις τοποθετούνταν πολιτικά πρόσωπα της απόλυτης αρεσκείας του υπουργού που άλλαζαν μαζί του. Εμείς αλλάζουμε τη διαδικασία στο πλαίσιο της αποκομματικοποίησης. Πλέον δεν θα είναι πολιτικό πρόσωπό ο Διοικητικός Γραμματέας αλλά το ανώτερο πρόσωπο της διοίκησης και θα εκπροσωπεί τη συνέχειά της.

»Εμείς πιστεύουμε στη συνέχεια του κράτους και στην αποκοματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης. Η ΝΔ θέλει κομματικά στελέχη από το Μητρώο Στελεχών της στη δημόσια διοίκηση και το υποστηρίζουν ευθαρσώς στην ελληνική κοινωνία. Μάλιστα βαφτίζουν την κομματική διαδρομή στην Αριστερά ανικανότητα, ενώ την διαδρομή στη δεξιά, αριστεία. Αυτό θυμίζει τις πιο σκοτεινές περιόδους της ελληνικής ιστορίας και αυτό με φοβίζει περισσότερο από όλα.

»Δεν είμαστε όλοι το ίδιο, δεν βλέπουμε το κράτος ως φέουδο, ως μηχανισμό για να εξυπηρετήσουμε τους φίλους μας. Έχουμε διαφορετική αντίληψη για το τι σημαίνει τη δημόσια διοίκηση».

»Εντοπίσαμε τεχνικές αδυναμίες σε κάποιες από τις προκηρύξεις οι οποίες διορθώθηκαν μέσω της επαναπροκήρυξης. Η διαδικασία επιλογής έχει ξεκινήσει από την άνοιξη θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Δεκέμβρη του 2018.

Η Ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη από ένα σύγχρονο κράτος. Η ΝΔ επιθυμεί επιστροφή στο παλιό. Το κράτος δεν ανήκει ούτε στη Νδ, ούτε σε κανέναν. Το κράτος και η εξουσία ανήκει μόνο στον ελληνικό λαό και τους εκπροσώπους του», σχολίασε στο τέλος η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης.