–  Ανεξέλεγκτο είναι το πύρινο μέτωπο στο Λουτράκι, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις αναζωπυρώσεις καθώς ισχυροί άνεμοι πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνοντας το έργο της κατάσβεσης.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια, με τη φωτιά να έχει περάσει στη Μάνδρα, δημιουργώντας μία τεράστια πύρινη λαίλαπα, όπου οι φλόγες ξεπερνούν τα 10 μέτρα ενώ καίγονται τα πρώτα σπίτια της Νέας Ζωής.

Λόγω των τελευταίων αυτών εξελίξεων, αποφασίστηκε η προληπτική εκκένωση των οικισμών Πανόραμα, Πουρνάρι, Παλαιοχώρι, Άγιος Σωτήρας, Νέας Ζωής Μάνδρας και του Νέου Πόντου Μάνδρας με μήνυμα του 112 που στάλθηκε στους κατοίκους.

Μάλιστα, υπήρξε έκκληση της Πολιτικής Προστασίας προς τους κατοίκους της Νέας Ζωής Μάνδρας και Νέου Πόντου Ελευσίνας που παραμένουν στις οικίες τους, ενώ έχει δοθεί 112 απομάκρυνσης, να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών και να φύγουν από τα σπίτια τους. Ταυτόχρονα, γίνεται ενίσχυση και των αστυνομικών δυνάμεων στο σημείο για να τους πείσουν να απομακρυνθούν.

«Καταβάλλουμε προσπάθειες να μη χαθούν ανθρώπινες ζωές»

Ο αντιδήμαρχος Λουτρακίου Θοδωρής Πέτρου, μιλώντας στην κάμερα του MEGA αναφέρθηκε στις υπεράνθρωπες προσπάθειες της Πυροσβεστικής, των εθελοντών, της Πολιτικής Προστασίας, του δήμου και των εναέριων μέσων στην κατάσβεση της φωτιάς.

«Η φωτιά είναι επικίνδυνη. Έχουν εκκενωθεί οικισμοί, γηροκομεία, παιδικές κατασκηνώσεις. Έχουμε καταβάλει προσπάθειες να μη χαθούν ανθρώπινες ζωές», δήλωσε.

Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους – «Που είναι τα μέσα πυρόσβεσης;»

Η κάμερα του MEGA βρέθηκε και στα Δερβενοχώρια και τον οικισμό Πουρνάρι.

«Είναι μία γυναίκα με μωρά παιδιά, δεν μπορεί να μετακινηθεί. Δεν έχει μέσο. Ευτυχώς πέρασε ο δασάρχης και του είπαμε ή να την πάρει ή να ειδοποιήσει το 100. Ο άντρας της είναι κάτω στην δουλειά, δεν μπορεί να περάσει και η γυναίκα πρέπει να φύγει», δήλωσε κάτοικος της περιοχής.

«Που είναι τα μέσα πυρόσβεσης; Υπάρχουν; Το πρωί πέρασαν δύο αεροσκάφη, έριξαν από μία φορά νερό και φύγανε», συμπλήρωσε με αγανάκτηση.