Φορολογικές κι ασφαλιστικές διευκολύνσεις λόγω των οικονομικών συνεπειών του κορονοϊού

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔13/06/2020 - 14:47 | Author: Newsroom Ipaidia

Σε μία σειρά φορολογικών και ασφαλιστικών διευκολύνσεων θα προχωρήσει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τις οικονομικές συνέπειες που έφερε ο κορονοϊός.

Από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τα εξής:

– Θέσπιση 12 άτοκων δόσεων ή 24 δόσεων με χαμηλό επιτόκιο για όλες τις φορολογικές οφειλές, φυσικών και νομικών προσώπων, από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο οι οποίες τελούν σε αναστολή.

– Εξόφληση του ΕΝΦΙΑ σε 6 μηνιαίες δόσεις αντί για 5 μηνιαίες, που ίσχυε μέχρι σήμερα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

– Εξόφληση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων σε 8 μηνιαίες δόσεις αντί για 3 διμηνιαίες δόσεις, που ίσχυε μέχρι σήμερα.

– Εξόφληση του φόρου εισοδήματος για τις επιχειρήσεις σε 8 μηνιαίες δόσεις αντί για 6 μηνιαίες δόσεις, που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Επιπλέον, το οικονομικό επιτελείο, θέλοντας να δώσει κίνητρα για την εφάπαξ εξόφληση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, θεσπίζετε έκπτωση 2%.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην ενίσχυση του προγράμματος ΣΥΝ – ΕΡΓΑΣΙΑ με σχεδόν 200 εκ ευρώ επιπλέον, που έχει ήδη ανακοινωθεί από τους αρμόδιους υπουργούς. Επισήμανε ότι μέχρι τέλη Ιουλίου θα καλύπτεται το 60% των εργοδοτικών εισφορών και δήλωσε πως εάν χρειαστεί, αυτή η επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών θα επεκταθεί και για τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

«Ακούσαμε την αγορά και μίλησα προσωπικά με πολλούς επιχειρηματίες και πείστηκα ότι πράγματι το αίτημά τους, να καλύψει το κράτος ένα μέρος των εργοδοτικών εισφορών, όταν αυτοί απασχολούν εργαζόμενους για το 50% του χρόνου τους, είναι ένα αίτημα δίκαιο και αποφασίσαμε να καλύψουμε ένα κομμάτι των εργοδοτικών εισφορών», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: