Έτοιμη για συμβιβασμό στο θέμα του αφορολόγητου ετοιμάζεται η κυβέρνηση, την ώρα που το ΔΝΤ ζητά ευθέως να πέσει ακόμη και στις 6.000 ευρώ προκειμένου να μειωθούν οι φόροι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει έτοιμη αντιπρόταση για αφορολόγητο στις 7.200 ευρώ την οποία και θα καταθέσει αύριο Πέμπτη στο EuroWorking Group.

Σήμερα, Τετάρτη, αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για την πρόταση της κυβέρνησης με τα μέτρα που απαιτούν οι δανειστές για μετά το 2018.

Οι αποφάσεις θα ληφθούν σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με την παρουσία του Γιάννη Δραγασάκη. Το τελικό σχέδιο θα παρουσιαστεί την Πέμπτη από την αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του EuroWorking Group.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast, η ελληνική πρόταση θα προβλέπει μείωση του αφορολόγητου ορίου περίπου στα 7.200 ευρώ από 8.636 ευρώ που βρίσκεται σήμερα. Η περικοπή το αφορολόγητου θα οδηγήσει σε μείωση της έκπτωσης φόρου στα 1.600 ευρώ από 2.100 ευρώ, προκειμένου να εισπραχθούν 1 δισ. ευρώ επιπλέον φόροι.

Επίσης η ελληνική πλευρά θα προτείνει θεσμοθέτηση του διευρυμένου δημοσιονομικού «κόφτη» ο οποίος θα περιλαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα περικοπής δαπανών και αύξησης εσόδων.