Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Σήμερα οι αποφάσεις για την παράταση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔15/01/2021 - 12:25 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 15/01/2021 - 12:25

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Λήγει σήμερα κανονικά η προθεσμία για την αίτηση της επιστρεπτέας προκαταβολής, ωστόσο ο υπουργός Οικονομικών άφησε το ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης. Δείτε στο ipaidia.gr αναλυτικά.

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Πόσο θα διαρκέσει η παράταση

Σήμερα θα ληφθούν οι αποφάσεις καθώς σύμφωνα με τον Χρήστο Σταϊκούρα «υπάρχουν πράγματι πολίτες, λογιστές και επιμελητήρια τα οποία ζητούν παράταση και δυνατότητα διορθώσεων» και τούτο «αξιολογείται» αλλά ταυτόχρονα, κάθε μέρα λαμβάνουμε μηνύματα να κλείσει η πλατφόρμα γιατί «αν υπάρχει καθυστέρηση, παράταση τότε θα αργήσουμε να μοιραστούμε πόρους στην πραγματική οικονομία».

Αν υπάρχει παράταση «θα είναι ολιγοήμερη» τόνισε υπουργός. Όπως εξήγησε μόνο όταν θα κλείσει η πλατφόρμα θα είναι εφικτή η πληρωμή 1,5 δισ. ευρώ μέσα στον Ιανουάριο για τους περισσότερους δικαιούχους.

Πριν αρχίσουν οι δικαιούχοι να βλέπουν χρήματα στον τραπεζικό τους λογαριασμό θα έχει προηγηθεί η υπουργική απόφαση με τον αλγόριθμο, βάσει του οποίου θα καθοριστεί το τελικό ποσό που θα λάβει ο κάθε δικαιούχος.

Επίδομα 400 ευρώ: Καθυστερούν οι πληρωμές στους δικαιούχους

ΟΑΕΔ - Επίδομα ανεργίας: Τι θα γίνει τελικά με τη δίμηνη παράταση

ΑΣΕΠ: Σε ποιούς φορείς θα γίνουν 14.231 προσλήψεις

Άνοιγμα σχολείων - Παγώνη: Προτεραιότητα η Γ' Λυκείου - Τεστ κάθε εβδομάδα σε εκπαιδευτικούς

Το ελάχιστο ποσό ενίσχυσης ανέρχεται στα 1.000 ευρώ, το οποίο δεν συμψηφίζεται με την ενίσχυση που ενδεχομένως έλαβαν οι δικαιούχοι από προηγούμενο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής. Ωστόσο, οι ενισχύσεις από τον προηγούμενο κύκλο του χρηματοδοτικού σχήματος ενσωματώνονται στον αλγόριθμο, βάσει του οποίου θα υπολογιστεί το ύψος της ενίσχυσης από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5.

Όπως έχει ανακοινωθεί, το 50% της ενίσχυσης είναι μη επιστρεπτέο. Προϋπόθεση είναι η διατήρηση του ίδιου επιπέδου απασχόλησης έως και τις 30 Ιουνίου 2021. Ο πέμπτος κύκλος καλύπτει και νέες επιχειρήσεις που δημιουργήθηκαν έως και τον Σεπτέμβριο 2020.

Ο υπουργός Οικονομικών πάντως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κουρευτεί το 50% των κρατικών δανείων που έλαβαν οι επιχειρήσεις με τους τρεις πρώτους κύκλους της επιστρεπτέας προκαταβολής αλλά όπως υπογράμμισε αυτό θα εξεταστεί αργότερα αφού όσοι ωφελήθηκαν θα κληθούν να επιστρέψουν το κρατικό δάνειο από το 2022. • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !
  • express

   europalso

  Enter your email address: