Επίδομα τέκνων: Οι δικαιούχοι και τα ποσά

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔27/05/2018 - 10:41 | Author: Newsroom Ipaidia

– Την επόμενη εβδομάδα τίθεται σε λειτουργία η νέα διαδικτυακή πλατφόρμα για την υποβολή της αίτησης . Οι δικαιούχοι του , οι οποίοι θα έχουν υποβάλλει την φετινή δήλωση φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1), θα μπορούν να υποβάλλουν και την αίτηση στην πλατφόρμα την οποία αναπτύσσει η (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης), με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο .

Όπως εξηγεί στο star.gr, ο φοροτεχνικός Δημήτρης Μπόκαρης, η εξάντληση του τρίτου 10ημέρου του Μαΐου κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα να είναι επαρκώς δοκιμασμένη και απολύτως διαλειτουργική με άλλες ηλεκτρονικές πλατφόρμες και ηλεκτρονικά μητρώα του κράτους, όπως για παράδειγμα του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Παιδείας.

Ο στόχος να υπάρχει ηλεκτρονική αλληλεπίδραση ανάμεσα σε αυτές τις πλατφόρμες, ώστε να μειώνει την γραφειοκρατία και τον απαιτούμενο χρόνο επεξεργασίας της αίτησης.

Πότε θα δοθεί η δεύτερη δόση
Υπενθυμίζεται πως η πληρωμή της Β΄ δόσης 2018 θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου, δηλαδή στις 25 – 27 Ιουνίου σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλει την αίτηση του νέου έως και την 20η Ιουνίου 2018.
«Θα δικαιούνται το επίδομα βάσει των εξαρτώμενων τέκνων και του εισοδήματος που είχαν το 2017 (σύμφωνα με την φετινή φορολογική δήλωση)», επισημαίνει ο κ. Μπόκαρης.

Οι τεχνικές δυνατότητες της νέας πλατφόρμας εγγυώνται πως το σύνολο των δικαιούχων που επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση , μετά την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης και πριν την πληρωμή της Β΄ δόσης 2018, θα έχουν την δυνατότητα να το κάνουν.
«Αυτονόητο είναι πως η πλατφόρμα θα παραμείνει διαθέσιμη στους δικαιούχους που επιθυμούν να υποβάλλουν φορολογική δήλωση και αίτηση μετά την 20η Ιουνίου», εξηγεί ο ίδιος.

Στις 25 – 27 Ιουλίου θα ακολουθήσει η επόμενη προγραμματισμένη πληρωμή της Γ΄ δόσης.

Οι και τα ποσά
Το μηνιαίο επίδομα τέκνων ξεκινά από 28 ευρώ και μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τα 1.000 ευρώ, στις περιπτώσεις των οικογενειών με πολλά παιδιά.

Διοικητής ΟΠΕΚΑ: Τι αλλάζει σε Α21, Επιδόματα, Κοινωνικό Τουρισμό

Loading...
  • europalso   ideascentral