: Παράταση του επιδόματος των ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώησε από κοινού με τους υπουργούς Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας μίλησε για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης μετά από την απόφαση για την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα λόγω κορονοϊού.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι «την επόμενη εβδομάδα θα καταβληθεί το επίδομα των 800 ευρώ και σε άλλες ομάδες συμπολιτών μας» και ξεκαθάρισε ότι οι εργαζόμενοι που είναι σε αναστολή θα παίρνουν το επίδομα για όσο βρίσκονται σε αναστολή λόγω του κορονοϊού.

Αναλυτικότερα:

Η αποζημίωση ειδικού σκοπού θα συνεχιστεί για όσους μείνουν σε αναστολή, σε συνάρτηση με το χρόνο διάρκειας της αναστολής. Οι εταιρείες δεν θα μειώσουν το προσωπικό τους και το είδος σύμβασης.
Η αναστολή οφειλών σε εφορία και Ταμεία παραμένει σε ισχύ
Η έκπτωση 40% για τα ενοίκια συνεχίζει και το μήνα Μάιο για το σύνολο των πληττόμενων επιχειρήσεων. Δεν θα ισχύσει όμως για τις επιχειρήσεις που θα ανοίξουν
Θεσπίζεται μηχανισμός υποστήριξης της απασχόλησης, με οικονομική ενίσχυση της εργασίας για τόνωση εισοδήματος των εργαζομένων, με εργαλείο το SURE.
Μέσα σε δύο μήνες δεύτερη επιστρεπτέας προκαταβολή για όλες τις επιχειρήσεις
Στοχευμένες κλαδικές πολιτικές
Προστασία πρώτης κατοικίας μέχρι τέλος Ιουλίου (3 μήνες παράταση).

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ