: Οι τελευταίες δόσεις του των 534 ευρώ για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο καταβλήθηκαν στους δικαιούχους την Παρασκευή 21 Αυγούστου

– Δικαιούχοι

Στην ανακοίνωση έκτακτων οικονομικών μέτρων θα προχωρήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη στις 12 – 13 Σεπτεμβρίου, με στόχο την ενίσχυση των πολιτών που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού. Μεταξύ αυτών, όπως ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας σε τηλεοπτική συνέντευξή του, το πρωί του Σαββάτου 22 Αυγούστου, «εξετάζεται ένα πλέγμα μέτρων για να στηριχτούν οι εργαζόμενοι, εκτός από την ειδική των 534 ευρώ που λαμβάνουν».

Οι τελευταίες δόσεις του επιδόματος των 534 ευρώ για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο καταβλήθηκαν στους δικαιούχους την Παρασκευή 21 Αυγούστου. Έτσι, εξοφλήθηκαν 46.628 εποχικοί εργαζόμενοι, που δεν επαναπροσλήφθηκαν φέτος επειδή το ξενοδοχείο ή το τουριστικό λεωφορείο που εργάζονταν την προηγούμενη χρονιά δεν λειτούργησε, 8.463 εργαζόμενοι που τέθηκαν σε αναστολή από τους εργοδότες τους τον Ιούνιο, αλλά και 1.366 εργαζόμενοι που εντάχθηκαν στον μηχανισμό «Συν – Εργασία» για το 15ήμερο από 15 Ιουνίου έως 30 Ιουνίου και περιμένουν την οικονομική ενίσχυση βραχυχρόνιας εργασίας από το κράτος.

Παράλληλα, την ίδια ημέρα (Παρασκευή 21 Αυγούστου), άνοιξε η πλατφόρμα «myBusinessSupport» της ΑΑΔΕ, στην οποία οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγηση της αποζημίωσης για τον μήνα Ιούνιο 2020. Η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων λήγει στις 31 Αυγούστου.

ΟΠΕΚΑ Επίδομα παιδιού: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις- Πληρωμές

ΟΠΕΚΑ: Πληρωμές για τα επιδόματα Αυγούστου 2020