Σύμφωνα με πληροφορίες στο Μέγαρο Μαξίμου επιθυμούν να τρέξουν οι διαδικασίες γρήγορα για τον νέο πρόεδρο του .

Σύμφωνα με το Newsbomb, τρία είναι τα ονόματα που ακούγονται για τη θέση του Παναγιώτη Αρκουμανέα στον ΕΟΔΥ, με τον Καθηγητή Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας Θεοκλή Ζαούτη να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.

Συγκεκριμένα, για τη θέση Αρκουμανέα τα ονόματα που «παίζουν» εκτός από του Ζαούτη, είναι

η Παγώνα Λάγιου, Καθηγήτρια Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, πρόεδρος και Πρόσεδρη Καθηγήτρια Επιδημιολογίας Παν/μίου Harvard, ΗΠΑ.

και ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας

Σύμφωνα με πληροφορίες στο Μέγαρο Μαξίμου επιθυμούν να τρέξουν οι διαδικασίες γρήγορα για τον νέο πρόεδρο του ΕΟΔΥ και εκτός από τα παραπάνω ονόματα, υπάρχουν σκέψεις και για επιστήμονες που είναι μέλη της Επιτροπής των Ειδικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παναγιώτης Αρκουμανέας υπέβαλε την παραίτηση του, το πρωί του Σαββάτου, με επιστολή προς τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, ο οποίος την έκανε δεκτή.

Μάλιστα, δημοσιοποίησε την επιστολή του στο Facebook, αναφέροντας στο μήνυμά του τα εξής: «Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους 2.500 εργαζομένους του ΕΟΔΥ, το επιστημονικό προσωπικό και όλους τους συνεργάτες μου. Τους εύχομαι καλή δύναμη και συνέχεια στο έργο τους. Τέλος, κάνοντας έναν προσωπικό απολογισμό –ας μου επιτραπεί– θα ήθελα να δηλώσω πως τίμησα το αξίωμα που μου εμπιστεύτηκε η κυβέρνηση αυτής της χώρας με εντιμότητα, μαχητικό πνεύμα και αυταπάρνηση, χωρίς ουδέποτε να παρεκκλίνω από το ηθικό καθήκον μου, και, προπαντός, δίνοντας απόλυτη, αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα στις ανάγκες και στις αγωνίες των συμπολιτών μας».