Ο 2020 ανεβαίνει τις επόμενες μέρες στο Taxisnet χωρίς καμία αλλαγή από το 2019 ενώ  ετοιμάζονται αλλαγές που θα αφορούν και στις .

Το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να τρέξει τις νέες που θα φέρουν ανατροπές στο φόρο καθώς ο κορονοϊός έχει ανατρέψει τα δεδομένα στην αγορά ακινήτων και στις αξίες.

Τις νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων τρέχει το υπουργείο Οικονομικών καθώς ανάλογα με την κατάσταση στην αγορά από τον κορονοϊό, οι ιδιώτες εκτιμητές ακινήτων θα πιάσουν και πάλι δουλειά.

Οι νέες τιμές που θα καθορίσει το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να είναι έτοιμες στις αρχές του καλοκαιριού του 2021. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα ισχύσουν για τον υπολογισμό του του επόμενου έτους και από την 1η Ιανουαρίου 2022 θα ενεργοποιηθούν για τις μεταβιβάσεις ακινήτων.

Τιμές ζώνης αναμένεται να αποκτήσουν για πρώτη φορά τουλάχιστον 3.000 περιοχές σε όλη τη χώρα οι οποίες θα ενταχθούν στο σύστημα των αντικειμενικών αξιών.

Στη συνέχεια θα μπούν σε λειτουργία οι διαδικασίες προκειμένου να διαπιστωθεί ο φόρος (ΕΝΦΙΑ) που θα προκύψει για τους ιδιοκτήτες ακινήτων των ανωτέρω περιοχών. Η επίσπευση έγκειται στο ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να γνωρίζει το δημοσιονομικό όφελος από την ένταξη των περιοχών και συγκεκριμένα εάν η αύξηση των εσόδων θα επιτρέψει τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8% μεσοσταθμικά.

Σημαντικές αυξήσεις στους λογαριασμούς του ΕΝΦΙΑ θα δουν οι κάτοικοι σε τουριστικές περιοχές, αλλά και στην Αττική.