: «Πράσινος φως» έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων στο εμβόλιο της Pfizer για τα παιδιά ηλικίας 12-15 ετών μετά από αξιολογήσεις.

Σε τι διάστημα θα γίνονται οι δυο δόσεις

Ο ΕΜΑ συνιστά τη χρήση του εμβολίου Comirnaty των /Biontech σε παιδιά ηλικίας από 12 έως 15 ετών, όπως και σε άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω. Χορηγείται ως δύο ενέσεις στους μύες του βραχίονα, σε απόσταση τουλάχιστον 3 εβδομάδων.

Ο EMA τονίζει ότι παρακολουθεί συνεχώς την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του συγκεκριμένου , τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες.

Η απόφαση του ΕΜΑ έρχεται εβδομάδες μετά την εκκίνηση των διαδικασιών αξιολόγησης για επέκταση της χρήσης του εν λόγω εμβολίου, ώστε να συμπεριληφθούν και τα παιδιά μεταξύ 12 και 15 ετών, καθώς ήδη χορηγείται σε εφήβους από 16 χρονών και άνω στην Ε.Ε.

Πρόκεται για πόρισμα το οποίο ανέμεναν πολλές χώρες της Ένωσης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, προκειμένου να ξεκινήσει η χορήγηση των στις συγκεκριμένες ηλικίες

Σε σχετική δήλωση είχε προβεί, άλλωστε, ο πρωθυπουργός από τη Σύνοδο Κορυφής προχθές, τονίζοντας πως «θα συζητηθεί ο για τα παιδιά από το Γυμνάσιο και άνω, από την ηλικία των 12 και πάνω» και προσθέτοντας ότι η έγκριση του ΕΜΑ, «θα δώσει νέα δυναμική» στην εμβολιαστική εκστρατεία.

Ήδη από χθες η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, είχε ανακοινώσει ότι ο εμβολιασμός από 12 ετών θα ξεκινήσει στη Γερμανία από τις 7 Ιουνίου.