Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι χαμηλοσυνταξιούχοι αναμένεται να λάβουν -με προτεραιότητα σε αυτούς που δεν πήραν αύξηση στη σύνταξή τους λόγω θετικής προσωπικής διαφοράς.

Αναλυτικότερα, ο πρωθυπουργός λίγο πριν τις εθνικές εκλογές αναμένεται να προκρίνει στο.

Την επόμενη εβδομάδα ανακοινώνονται τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού για τον Ιανουάριο ενώ σιγά-σιγά οριστικοποιείται η εικόνα για την εκτέλεση του προϋπολογισμού της περυσινής χρονιάς.

Το έλλειμμα του 2022 θα κλείσει χαμηλότερα από ότι αναμενόταν, ενώ οι πρώτες εβδομάδες του χρόνου φαίνεται να κυλούν καλύτερα όσον αφορά στην οικονομική δραστηριότητα δεδομένου ότι έχουν βοηθήσει και οι τιμές της ενέργειας που έχουν αποκλιμακωθεί σημαντικά. Οι εκτιμήσεις μιλούν για δημιουργία δημοσιονομικού χώρου προς διάθεση ύψους άνω του 1 δισ. ευρώ. Ωστόσο, το οικονομικό επιτελείο αναμένεται να κινηθεί «συντηρητικά» προχωρώντας στην διανομή περίπου 600-800 εκατ. ευρώ.

Τα χρήματα αυτά εκτιμάται ότι επαρκούν για την διάθεση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης της τάξεως των 200-250 ευρώ σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο δικαιούχους. Εκτιμάται επίσης ότι με την έκτακτη οικονομική ενίσχυση δεν θα εξαντληθεί το πακέτο των ανακοινώσεων. Θα συμπεριληφθεί η νομοθετική ρύθμιση για την διεύρυνση της περιμέτρου του εξωδικαστικού μηχανισμού, η παροχή δεύτερης ευκαιρίας για την αναβίωση των 120 δόσεων κλπ.