Το μέλος της επιτροπής σημείωσε πως πρέπει ο κόσμος «να προστρέξει να , αλλιώς θα δούμε αύξηση κρουσμάτων, αύξηση νοσηλειών, πίεση στις ΜΕΘ και αύξηση νεκρών».

Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μίλησε στο Newsbomb για την επιδημιολογική εικόνα της Βορείου Ελλάδας.

Ειδικότερα, ο κ. Εξαδάλτυλος τόνισε ότι «στη Βόρεια Ελλάδα είναι χαμηλότερα τα σε σχέση με τον μέσο όρο στην υπόλοιπη χώρα, σε ορισμένες περιοχές κάτω από το 50% – συνεπώς η διασπορά του κορονοϊού προκαλεί διαφορετική επίπτωση, ειδικά όταν συνδυάζεται με τον καιρό» όπου το κλίμα είναι πιο ψυχρό.

Το μέλος της επιτροπής σημείωσε πως πρέπει ο κόσμος «να προστρέξει να εμβολιαστεί, αλλιώς θα δούμε αύξηση κρουσμάτων, αύξηση νοσηλειών, πίεση στις ΜΕΘ και αύξηση νεκρών».

Κλείνοντας, ο κ. Εξαδάκτυλος υπογράμμισε ότι αν δεν εμβολιαστούν οι πολίτες στη Βόρεια Ελλάδα, «θα διδαχθούμε πολύ ακριβά» τις συνέπειες.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, στην ενημέρωση για την πορεία της τόνισε πως τα επιδημιολογικά δεδομένα σταθεροποιούνται, όμως δημιουργεί ανησυχία η εικόνα που καταγράφεται στη Θεσσαλονίκη όπου επικρατεί αυξητική τάση.

«Τα κρούσματα στη βόρεια Ελλάδα ανεβαίνουν ανησυχητικά», σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός, εκφράζοντας ανησυχία για το χειμώνα.

Η κυρία Γκάγκα κάλεσε για μια ακόμη φορά τους πολίτες να εμβολιαστούν, παρουσιάζοντας ένα γράφημα στο οποίο καταγράφοντας σαφώς πως οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, αλλά και οι ασθενείς στις ΜΕΘ είναι η πλειοψηφία τους ανεμβολίαστοι