Εικόνες – σοκ σε κρεοπωλεία  στο κέντρο της Αθήνας. Κατσαρίδες κυκλοφορούν ανάμεσα σε κρέατα αμφιβόλου ποιότητας, ψυγεία που υπολειτουργούν και απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής, συνθέτουν ένα εφιαλτικό σκηνικό.

Μια αυτοψία που σοκάρει .

Ο Βαγγέλης Γκούμας κατέγραψε εικόνες ντροπής σε κρεοπωλεία που διατηρούν αλλοδαποί στο κέντρο της Αθήνας. Οι εργαζόμενοι μάλιστα ζητούσαν να κλείσει η κάμερα για να μην καταγραφούν οι απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής.

Μεσα στο πρώτο ψυγείο εντοπίστηκαν πλαστικές σακούλες με κομμάτια κοτόπουλου και άλλων ειδών κρέατα, χωρίς καμία σήμανση, χωρίς να γνωρίζει κανείς από πού έχουν αγοραστεί και πού θα καταλήξουν.

«Υγειονομικές βόμβες» στην καρδιά της Αθήνας

Στο υπόγειο ενός κρεοπωλείου στο κέντρο της Αθήνας, η κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα ψυγεία είναι τραγική.

Σκουριασμένα, χωρίς σωστή ψύξη, με κρέατα αγνώστου προέλευσης, αλλά ουσιαστικά η εικόνα που προκαλεί σοκ είναι οι… κατσαρίδες να κυκλοφορούν δίπλα σε αυτά.

«Αποικίες» κατσαρίδων κατέγραψε η κάμερα

Σκουριασμένα ψυγεία και αλλοιωμένα κρέατα συνθέτουν ένα εφιαλτικό σκηνικό. Οι πολίτες ζητούν να γίνουν επιτέλους έλεγχοι σε αυτές τις υγειονομικές βόμβες.

Η χαμηλή τιμή οδηγεί ασυνείδητους επαγγελματίες -πολλοί εκ των οποίων διατηρούν καταστήματα εστίασης- αλλά και καταναλωτές να καταφύγουν σε τέτοιου είδους καταστήματα.

Υπόδειγμα καθαριότητας η Βαρβάκειος Αγορά

Από την άλλη πλευρά, δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα στους σωστούς επαγγελματίες στη Βαρβάκειο Αγορά.

Στα κρεοπωλεία όπου εντοπίστηκαν κακές συνθήκες υγιεινής θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν έλεγχοι, επισημαίνουν.

Εντατικοποίηση των ελέγχων ζητούν όλοι, έτσι ώστε να μην καταλήγουν στο πιάτο μας επικίνδυνα τρόφιμα, με τιμές «κράχτες».